Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Steaua învinge pe Aalborg cu scor de maidan

steaua_invinge_pe_aalborg_cu_scor_de_maidan.jpg

Bucuria jucătorilor echipei Steaua, la meciul cu Aalborg, scor 6-0 (Foto: Reuters/Bogdan Cristel)

Steaua Bucureşti a învins joi seară pe Arena Naţională, cu scorul de 6-0, echipa daneză AaB Aalborg, în prima etapă a grupei J a Ligii Europa. Toate golurile au fost înscrise în repriza a doua. Steaua şi-a egalat un record vechi de peste trei decenii. Meciul a avut loc fără spectatori, după ce UEFA a sancţionat-o pe campioana României.

Golurile Stelei au fost marcate de Sânmărtean, în minutul 51, Raul Rusescu, în minutele 59 şi 73 şi Keşeru, în minutele 61, 65 şi 72.

Antrenorul Constantin Gâlcă declară după victoria cu Aalborg că jocul a fost foarte greu pentru echipa sa, care a avut o primă repriză foarte slabă: "A fost un meci foarte greu pentru noi. Am avut o primă repriză foarte slabă, nu am fost o echipă compactă şi nu recuperam sus. Căpitanul lor era liber tot timpul între jucătorii noştri. Cred că a fost o lipsă de coordonare, dar am rectificat-o la pauză. La cum am jucat în prima repriză, a fost foarte greu. Este foarte greu să joci fără spectatori, e o atmosferă apăsătoare. Ştiam totul despre danezi, dar când eşti cu mintea în altă parte se întâmplă asta. Fundaşii şi mijlocaşii nu se sincronizau".

Claudiu Keşeru, autorul unei triple în meciul cu Aalborg, nu ştie dacă a mai reuşit să înscrie de trei ori în decurs de 11 minute, dar spune la Sport.ro că este un sentiment foarte plăcut: "Nu ştiu dacă am mai reuşit să dau trei goluri în 11 minute, dar este un sentiment foarte plăcut. Nu mă aşteptam, ţinând cont de evenimentele din prima repriză, când au avut mai multe ocazii şi doar datorită lui Arlauskis am intrat cu 0-0 la pauză. Probabil că am intrat puţin mai relaxaţi în prima repriză, iar ei intrând la turaţie maximă, ne-au surprins puţin. Dar în repriza a doua am dat drumul la motoare şi s-a văzut diferenţa".

Antrenorul danezilor, Kent Nielsen, recunoaşte că nu a mai trăit un astfel de joc şi că este foarte dezamăgit: "Suntem foarte dezamăgiţi de meci, de cum a decurs jocul. Nu am fost pregătiţi suficient din punct de vedere fizic. Până la primul gol am jucat de la egal la egal, dar nu am fost suficient de buni la finalizare. S-a văzut lipsa de experienţă. După golurile doi şi trei am căzut psihic. Nu am fructificat ocaziile avute, iar Steaua a fost mai eficientă. În repriza a doua, Steaua a demonstrat ce înseamnă să fii competitiv în Europa. Nu am mai trăit un asemenea meci în viaţa mea".

Steaua şi-a egalat cea mai categorică victorie din istoria participărilor în cupele europene. Roş-albaştrii au mai câştigat o singură dată cu scorul de 6-0 în cupele europene. Se întâmpla în primul tur al Cupei Cupelor, sezonul 1979-1980, când steliştii învingeau pe teren propriu formaţia elveţiană Young Boys Berna.

Următorul meci al Stelei va avea loc pe 2 octombrie, în deplasare, cu Dinamo Kiev.