Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anglia și Belgia în concurență pentru un tânăr fotbalist albanez kosovar

januzaj-metroco-uk.jpg

Januzaj. Metro.co.uk

Tânărul fotbalist Adnan Januzaj în vârstă de 18 ani a refuzat să opteze pentru o anumită echipă națională.
Januzaj care este născut în Belgia din părinți albanezi kosovari și joacă la campioana Angliei, Manchester United, a spus că este prea devreme pentru a face o opțiune.

Antrenorul echipei naționale a Belgiei, Marc Wilmots, i-a oferit tânărului jucător selecția în lot pentru ultimele două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor, cu Croația și Țara Galilor.
Januzaj a creat senzație în cea mai recentă etapă din campionatul Angliei, când a marcat ambele goluri ale echipei sale care au adus victoria în depalasare, 2 – 1 cu Sunderland.

El a fost recrutat în 2011, la vârsta de 16 ani de la echipa Anderlecht Bruxelles. Pe lângă Anglia și Belgia, Januzaj ar putea opta să joace pentru echipele naționale ale Albaniei, Turciei, Serbiei sau Kosovo, dacă federația aceasteia din urmă va fi recunoscută de federația internațională, FIFA, având în vedere că el are legături de rudenie cu toate aceste țări.

Antrenorul echipei Angliei, Roy Hodgson, a declarat că-l are sub observație pe acest “real talent”.
Potrivit regulilor FIFA, un jucător poate evolua în echipa unei țări, dacă după vârsta de 18 ani a locuit în continuu pe teritoriul acelei țări timp de cinci ani, așa încât Januzaj nu ar putea juca în echipa Angliei decât începând cu 2018.

Deocamdată tânărul jucător spune că se concentrează pe cariera sa Manchester United. Dar nici aceasta nu e sigură, presa britanică relatând despre interesul arătat de Barcelona, dacă Januzaj nu perfectează un nou contract începând cu vara viitoare.

În trecut, el a fost mai degrabă marginalizat de fostul antrenor, Sir Alex Ferguson, dar sub noul antrenor, David Moyes, Januzaj pare să fi devenit un jucător de bază al lui Man Utd.