Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Steaua primeşte o lecţie de fotbal de la Dinamo Kiev

steaua_primeste_lectie_fotbal_dinamo_kiev.jpg

Claudiu Keşeru, în timpul meciului dintre Steaua şi Dinamo Kiev (Foto: Reuters/Valentyn Ogirenko)

Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă joi în deplasare cu scorul de 3-1 de formaţia ucraineană Dinamo Kiev, în etapa a doua a grupei J a Ligii Europa. În alt meci, Astra Giurgiu a pierdut în faţa celor de la FC Salzburg.

Antrenorul echipei Steaua, Constantin Gâlcă, spune la Dolce Sport că scorul meciului cu Dinamo Kiev este prea dur.

Tehnicianul consideră că echipa sa ar fi trebuit să joace mult mai simplu: "Trebuia să jucăm mult mai simplu. Dinamo Kiev a aşteptat să greşim, iar rezultatul cred că a fost prea dur. Au fost faulturi care au influenţat două goluri, e normal să fiu supărat. La primul gol a fost fault la Keşeru. Sper ca la Bucureşti să câştigăm meciul direct, e important pentru calificarea în primăvara europeană".

Mijlocaşul echipei Steaua, Cristian Tănase, îşi exprimă dezamăgirea: "Suntem dezamăgiţi, am avut ocazii, puteam să marcăm noi primii, la ratarea lui Chipciu. Dacă marca şi Iancu, altul era meciul. Dar asta a fost... Cred că am făcut un meci bun. Mă bucur că am revenit, nu am mai avut probleme cu piciorul. Asta înseamnă mult pentru mine. Dacă batem în retur, putem să terminăm pe primul loc".

Atacantul Raul Rusescu e de părere că două goluri ale gazdelor au fost neregulamentare: "Din păcate, nu am luat nici măcar un punct. Suntem dezamăgiţi, supăraţi. Cred că a fost şi ofsaid la ultimul gol. La primul a fost un fault. Mai mult de atât nu avem ce să facem. Trebuia să jucăm aşa cum am făcut-o pe final, să ţinem mai mult mingea. Eu mă simt bine, dar n-am fost sută la sută".

În aceeaşi grupă a Ligii Europa, echipa daneză Aalborg a învins pe teren propriu cu scorul de 1-0 formaţia portugheză Rio Ave.

În etapa următoare, Steaua va întâlni echipa Rio Ave, la Bucureşti, pe 23 octombrie.

Clasamentul grupei J după două etape este următorul: 1. Dinamo Kiev - 6 puncte, 2. Steaua Bucureşti - 3 puncte (golaveraj 7-3), 3. Aalborg BK - 3 puncte (golaveraj 1-6), 4. Rio Ave - 0 puncte.

Tot în Liga Europa, Astra Giurgiu a fost învinsă joi pe teren propriu cu scorul de 2-1 de austriecii de la FC Salzburg.

În etapa următoare, pe 23 octombrie, Astra va juca în deplasare cu Celtic Glasgow.