Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România va avea "şansa a doua" la barajul pentru Mondial

romania-va-avea-sansa-doua-barajul-mondial.jpg

Selecţionerul Victor Piţurcă

Selecţionerul Victor Piţurcă spune că echipa de fotbal a României va avea şansa a doua, indiferent de adversarul pe care îl va întâlni, la barajul de calificare pentru Campionatul Mondial de anul viitor.

Victor Piţurcă e realist după victoria cu 2-0 în faţa Estoniei, în ultimul meci din preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia: "Suntem la baraj, este o mică performanţă pentru o echipă nou-construită, preluată într-un moment destul de dificil. Avem mulţi jucători noi şi i-am adus pe lângă cei cu experienţă. Am realizat o muncă bună în aceşti doi ani şi jumătate. La baraj, echipa României are şansa ei, indiferent cu cine va juca. Vom avea şansa a doua, e clar, dar orice echipă va avea probleme".

Selecţionerul se teme de jocurile duble: "Pentru mine, care am o experienţă la naţională, acest baraj este ceva nou. La jocurile duble am avut probleme la cel de-al doilea meci. Şi astăzi am schimbat 4-5 jucători mai proaspeţi, dar tot am avut porbleme. Nici un adversar din play-off nu este de valoarea Olandei. Portugalia nu a reuşit să învingă acasă pe Israel, Suedia a avut 2-0 şi acum am înţeles că este 4-2. Au slăbiciuni toate. Adversarii au prima şansă contra noastră, poate să fie un avantaj pentru noi. Grecia este o echipă cu experienţă vastă şi are o forţă de grup. Este extrem de periculoasă. Este mai puţin relevant ce vreau eu, ci ce se va stabili la Zurich".

La rândul său, atacantul Ciprian Marica se arată mândru de ce a realizat naţionala: "Suntem bucuroşi că am reuşit calificarea la baraj. Am avut soartă, pentru că Olanda joacă fotbal şi e o echipă greu de învins. A fost un meci mai greu decât ne aşteptam cu Estonia. Noi ne doream să marcăm mai multe goluri, dar suntem totuşi bucuroşi că am înscris de două ori. Acum sperăm să avem noroc la meciul de baraj, deşi ştim că vom întâlni adversari grei, precum Portugalia. Deocamdată putem fi mândri pentru ceea ce am realizat. Cred că împreună cu suporterii ne putem califica la Cupa Mondială".

 

Încurajări de la Chivu

 

Fundaşul formaţiei Internazionale Milano, Cristian Chivu, crede că actuala generaţie de la echipa naţională merită să participe la turneul final al Cupei Mondiale. "Sper să trecem barajul, pentru că eu cred că în amarăciunea şi în sărăcia noastră calitativă, merităm să participăm la un turneu final. Generaţia asta merită o participare la un Campionat Mondial. Eu voi sta în faţa televizorului sau voi fi pe stadion. Nu aş avea nici un regret că nu merg la Rio, am ales ceva acum doi ani, m-aş bucra foarte mult pentru echipa naţională la turneul final, sper să ajungă acolo şi să mă bucur ca suporter", spune Chivu la GspTV.

Capii de serie pentru tragerea la sorţi vor fi Portugalia, Grecia, Croaţia şi Ucraina. România, Franţa, Islanda şi Suedia se vor afla în a doua urnă valorică.

Meciurile din baraj vor avea loc în sistem tur-retur pe 15, respectiv 19 noiembrie. Tragerea la sorţi va avea loc luni, 21 octombrie, la Zurich.