Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România şi-a aflat adversara din barajul pentru CM de fotbal

Echipa de fotbal a României va juca împotriva Greciei în barajul de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor din Brazilia. Franţa va întâlni Ucraina. Tragerea la sorţi a avut loc luni la Zurich, în Elveţia. Meciurile se vor desfăşura în sistem tur-retur, pe 15 şi 19 noiembrie.

Grecia se află pe locul 15 mondial.

Iată toate meciurile din barajul pentru Campionatul Mondial din 2014:

Portugalia - Suedia

Ucraina - Franţa

Grecia - România

Croaţia - Islanda

 

Selecţionerul Victor Piţurcă era destul de realist înaintea tragerii la sorţi şi afirma că indiferent cu cine va juca, România va avea şansa a doua.

Antrenorul echipei Dinamo Moscova, Dan Petrescu era însă de altă părere. Fostul internaţional spunea la Digisport că nu e de acord că tricolorii au şansa a doua. El crede că doar portughezii sunt mai buni decât trupa lui Piţurcă.

Declaraţia sa a fost întărită de căpitanul echipei CFR Cluj, portughezul Ricardo Cadu. El spunea pentru un post de radio din ţara sa că echipa lui Piţurcă ar fi un adversar uşor pentru Portugalia.

De partea sa, Marius Lăcătuş şi-a dorit ca România să joace cu Grecia. Nu de alta, spunea tehnicianul de la CSMS Iaşi, dar elenii nu prea ne-au învins în ultima vreme.

În fine, o replică ironică a venit de la administratorul delegat al echipei Dinamo. Cornel Dinu a spus pentru Prosport că singurele lucruri care nu au fost încă distruse în România sunt barajele. "Sper să nu-l distrugem şi pe ăsta, că vine apa peste noi", a comentat acid fosta glorie din şoseaua Ştefan cel Mare.