Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 21 octombrie 2013

Ştiri sportive din box, haltere, fotbal şi rugby.

Haltere 

La Wroclaw, în Polonia, au debutat ieri Campionatele Mondiale de haltere pentru seniori. România are la această competiţie un număr de doi concurenţi, pe Loredana Toma şi pe Alexandru Roşu. Speranţe de medalii există numai în cazul Loredanei. Cristina Iovu, originară din Republica Moldova, debutează azi la categoria de greutate de 53 de kilograme, în tricoul noii sale patrii, Azerbaidjan. Aseară, la feminin, 48 de kilograme, franţuzoaica Michel Anais s-a clasat pe locul 9. 

Box

Pugilistul legitimat la CS Dinamo, Bogdan Juratoni (75 kg), a boxat la Alma Ata, în Kazahstan, contra chinezului Yinhang Wen, pe care l-a învins la puncte cu scorul de 3-0 în turul al doilea al Campionatului Mondial. Graţie acestui succes, Juratoni s-a calificat în turul al trei, performanţă pe care nu a reuşit-o şi Răzvan Andreiana, care a pierdut în turul secund contra celui de-al optulea favorit al competiţiei la categoria 56 kg, Kairat Ieraliev (Kazahstan), scor 0-3.

Mihai Nistor, care concurează la categoria 91 de kg, l-a învins în primul tur pe Milutin Stankovici din Serbia, scor 2-1. Un alt reprezentant al României, Ovidiu Berceanu, a pierdut la categoria 46-49 de kilograme în faţa chinezului Bin Lu, scor 0-3.

Fotbal

PSG a realizat scorul etapei în Franţa, învingând Bastia cu 4-0. Cei doi superatacanţi, Ibrahimovici şi Cavani au semnat fiecare câte o dublă. PSG are 24 de puncte şi a rămas lider solitar, după ce Monaco nu a făcut decât egal pe terenul lui Sochaux, 2-2. O altă pretendentă la titlu, Marseille, a pierdut la Nice cu 1-0, iar Lyon şi Bordeaux au încheiat nedecis, 1-1. În duelul românilor, ajaccio, cu Mutu în teren din minutul 35, a pierdut cu 1-0 meciul cu Nantes, echipă la care Bănel Nicoliţă a fost integralist. 

Fotbal

Astra Giurgiu a trecut de Dinamo cu 2-1 în meciul de aseară, după un gol marcat de Budescu de la centrul terenului. Jucătorul astral este, cel puţin până acum, în posesia reuşitei campionatului, după execuţia sa, care a scuturat plasa porţii lui Bălgrădean. Pandurii Tg. Jiu a făcut scorul etapei, 6-1 cu FC Botoşani, iar azi avem alte două meciuri. De la ora 19, Concordia Chiajna întâlneşte FC Braşov, iar de la ora 21.30, Universitatea Cluj dă piept cu Poli Timişoara. 

Rugby

Selecţionata divizionară de rugby Lupii Bucureşti a repurtat un frumos succes, 37-15 contra echipei italiene Calvisano, în Amlin Challenge Cup. Ai noştri au reuşit trei eseuri, semnate de Vlaicu, Paula Kinikinilau şi Popîrlan. În celălalt meci al grupei, Brive a trecut de englezii de la Newcastle, cu 23-16. În clasament, Brive conduce cu 6 puncte, urmată de Newcastle şi Lupi cu câte 5. Calvisano este ultima, cu 2 puncte în cont.