Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 22 octombrie 2013

Ştiri sportive box, sambo, haltere, futsal şi fotbal.

Box

Bogdan Juratoni, categoria 75 kilograme, s-a calificat în sferturile de finală ale Mondialelor de la Almati-Kzahstan, după ce l-a întrecut lejer la puncte, 3-0, pe polonezul Michal Kowalczyk. Au contat mult în stabilirea diferenţei dintre ei cele două expedieri la podea suferite de adversarul boxerului dinamovist în reprizele 1 şi 3. În urma acestei victorii Juratoni va încrucişa mănuşile cu kazahul Janibek Alimhanului, care l-a învins prin KO tehnic în repriza a treia pe mexicanul Juan Mercado. Câştigătorul îşi va asigura medalia de bronz. Românul, ajuns favorit 3, după surprinzătoarele eliminări ale brazilianului Esquire Florentino şi ucraineanului Dmitro Mitrofanov, porneşte cu prima şansă. Azi va intra în ring, în aceeaşi fază, supergreul Mihai Nistor, care va boxa cu germanul Erik Pfeifer la +91.

Sambo

Daniela Hondiu la sambo a câştigat prima medalie pentru România la competiţia desfăşurată sub egida Sport Accord, în Rusia, sub denumirea de Jocurile Mondiale de luptă. Românca a câştigat medalia de bronz în limitele categoriei 56 kg. Hondiu a bătut-o în optimi pe Tadjika Şabnam Gulova (4-0), pierzând în sferturi contra bulgăroaicei Kalina Stefanova (1-3). În recalificări, sportiva noastră a învins-o pe Olesia Savciuk din Ucraina şi a câştigat bronzul. La competiţia din fosta capital imperial, Franţa a cucerit déjà 5 medalii de aur până la această oră.

Haltere

Halterofila Cristina Iovu, acum reprezentând Azerbaidjanul, a pierdut agonizant toate medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Wroclaw, din Polonia. Fosta medaliată olimpică a noastră a concurat pentru întâia dată în tricoul azer, la categoria de greutate de 53 de kilograme. Ea a ridicat 100 de kilograme la smuls, la fel ca şi chinezoaica Li Yajun, care însă a obţinut medalia de aur, pentru că a fost mai uşoară cu 330 de grame decât Cristina. Istoria s-a repetat şi la aruncat, unde ambele sportive au ridicat pe halteră greutatea de 121 de kilograme. S-a ajuns astfel la o situaţie unicat, în care totalul s-a decis la egalitate perfectă, tot în favoarea chinezoaicei. Li Yajun a cântărit 52,390 grame, în timp ce la cântarul oficial Cristina Iovu a avut 52,720 de grame. Azerbaidjanul, graţie Cristinei Iovu, a obţinut aşadar primele trei medalii de argint la această competiţie. 

Futsal

Echipele naţionale de futsal tineret sub 21 de ani ale României şi Moldovei se întâlnesc într-o partidă amicală la Sala Sporturilor din Chiajna, astăzi, cu începere de la ora 18.00. Cele două reprezentative vor mai disputa mâine o partidă de pregătire, în aceeaşi locaţie, însă de la ora 17.00. Vom reveni cu amănunte de la aceste jocuri. 

Fotbal

Echipa italiană de fotbal Napoli vrea să profite de perioada mai slabă pe care o traversează Olympique Marseille. Italienii au anunţat că vor cele 3 puncte din partida care va avea loc în această seară, în grupele Ligii Campionilor, de la ora 21.45.

"Am venit în Franţa pentru un rezultat bun. O să arătăm azi forţa pe care o avem. Este un meci important, dar nu decisiv pentru noi, deci trebuie să fim atenţi din primul minut. Ca şi la Napoli, şi la Marseille este o atmosferă extraordinară în tribune", a declarat Gokhan Inler, căpitanul trupei lui Benitez, pentru ziarele din Peninsulă.

Fotbal

Rămânem la capitolul Liga Campionilor, deoarece Steaua întâlneşte azi Basel, la 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti. Jocul este unul greu pentru că, să nu uităm, Steaua are un bilanţ totalmente negative până acum, fără niciun punct şi fără niciun gol marcat în cele două partide anterioare. În schimb, Basel doreşte minim locul al treilea în grupă, care i-ar asigura calificarea în primăvara europeană, în cea de-a doua competiţie continentală. Basel a pornit foarte bine, cu succes pe terenul celor de la Chelsea, în manşa inaugural, după care a cedat în propriul fief în jocul cu Schalke.