Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 23 octombrie 2013

Ştiri sportive din futsal, haltere, baschet, fotbal şi tenis.

Futsal

Echipa naţională de futsal tineret sub 21 de ani a României a dispus aseară la Chiajna, de selecţionata similară a Moldovei, cu scorul de 4-1, într-un meci de pregătire. Toate cele patru goluri ale tinerilor tricolori au fost marcate de ieşeanul Radu Pisică. Partida-revanşă are loc astăzi, de la ora 17.00, tot la Sala Sporturilor din comuna ilfoveană Chiajna. Reamintim că echipa naţională de seniori este calificată pentru Campionatul European de seniori, care va avea loc la începutul anului viitor, în Belgia.

Haltere  

Halterofila Loredana Toma a ratat obţinerea vreunei medalii în cadrul Campionatelor Mondiale de la Wroclaw, din Polonia. Sportiva noastră a concurat în limitele categoriei de greutate 58 de kilograme şi s-a clasat pe locul 4 la ambele stiluri, smuls şi aruncat, ca şi la totalul cumulat al celor două probe. Din cei doi sportivi deplasaţi la Wroclaw de ţara noastră, Loredana Toma era singura cu şanse reale la o medalie.

Baschet 

Federaţia Română de Baschet a stabilit ca pe data de 2 decembrie să se desfăşoare Adunarea Generală de Alegeri. Pentru postul de preşedinte, lăsat vacant de Carmen Tocală, s-au înscris în cursa electorală foştii baschetbalişti Petre Brănişteanu, Horia Păun şi Anton Netoliţchi. Tot de pe arenele cu panouri, precizăm că formaţia masculină SCM Craiova a pierdut al doilea meci în Liga Balcanică, în deplasarea din Macedonia, în faţa celor de la Kumanovo, cu scorul de 73-60. Oltenii se află pe locul 3 în clasamentul care conţine 9 formaţii. Primele 8 clasate se vor califica pentru faza play-off a competiţiei.

Fotbal

Steaua a remizat ieri pe Arena Naţională, 1-1 cu echipa elveţiană Basel, în grupele Ligii Campionilor. Golul nostru a fost realizat de brazilianul Tatu, în minutul 88. Steaua a reuşit astfel primul gol şi primul punct în cea mai tare competiţie continentală. În celălalt meci al grupei, Schalke a cedat pe teren propriu cu 3-0, în faţa celor de la Chelsea. În partidele de tineret, s-au înregistrat următoarele rezultate: Schalke – Chelsea 0-2 şi Steaua – Basel 1-1, ca şi la seniori. 

Tenis

Jucătorul român de tenis în scaun rulant, Flavian Alexandru Crăciun, originar din comuna teleormăneană Bujoru, participă în aceste zile la un turneu indoor la Nottingham, în Marea Britanie. Deplasarea sa a fost suportată de mai mulţi oameni de bine care au dorit să îşi păstreze anonimatul. Turneul se desfăşoară pe o suprafaţă dură, unde nu doar abilităţile sportivului sunt elemente definitorii, ci şi calitatea materialului de concurs. Flavian Crăciun va lua astăzi startul la simplu, el fiind înscris şi pentru turneul de dublu. 

Fotbal  

Olympique Marseille a cedat cu scorul de 2-1 în partida disputată contra celor de la Napoli, în Liga Campionilor la fotbal. Italienii au condus cu 2-0, golul de onoare al gazdelor fiind reuşit de Ayew, cu patru minute înainte de final. La tineret a fost, de asemenea, o partidă foarte încinsă. Marseillezii s-au impus cu 2-1, iar arbitrul a arătat trei cartonaşe roşii, din care două pentru amfitrioni. O altă echipă franceză joacă azi în Liga Campionilor, de la ora obişnuită, 21.45. PASG se deplasează la Bruxelles, pentru jocul cu Anderlecht.