Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 24 octombrie 2013

Ştiri sportive din tenis, futsal, rugby, baschet, fotbal si handbal.

Tenis

Jucătorul de tenis în scaun rulant, Flavian Crăciun, originar din comuna teleormăneană Bujoru, a luat ieri startul în puternicul turneu indoor de la Nottingham, din Anglia. Flavian a fost învins în manşa inaugurală de un jucător britanic cu scorul de 6-3, 6-1. El va continua însă în turneul de consolare, dar şi la proba de dublu. Cheltuielile sale de deplasare au fost susţinute de mai mulţi oameni de afaceri, care au dorit să îşi păstreze anonimatul. În ţara noastră activează mai mulţi jucători de tenis în scaun rulant, anul trecut organizându-se în premieră şi un campionat naţional. 

Futsal 

Echipa naţională de futsal tineret sub 21 de ani a remizat spectaculos, 3-3, cu selecţionata similară a Moldovei. Jocul s-a disputat aseară, la Sala Sporturilor din Chiajna. În ultima secundă, portarul nostru, Toniţa, a aruncat mingea cu mâna din poartă în poartă, însă golul nu a fost acordat, în conformitate cu Legile Jocului. Cel mai frumos gol al meciului a fost cel prin care oaspeţii au egalat la 1. Bajura a şutat puternic, de la aproximativ 10 metri, iar ghiuleaua sa s-a oprit în vinclul porţii noastre. În primul joc, disputat marţi seara, România a trecut de Moldova cu 4-1. 

Rugby

Finala Cupei României la rugby din acest an se va desfăşura pe data de 30 noiembrie, foarte probabil pe stadionul de fotbal din Complexul Sportiv Ghencea din Bucureşti. Este pentru prima dată când pe terenul cu o capacitate de 30 000 de locuri se va juca rugby, după Revoluţia din 1989. Stadionul a fost dat în folosinţă în anul 1974 şi a fost casa Stelei fotbalistice la marile succese europene din anii 80-90, când marile glorii cum ar fi Lăcătuş, Hagi, Boloni, Belodedici, Balint, Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu încântau asistenţa. Înainte vreme, arena centrală din Ghencea găzduia tradiţionalele partide de rugby dintre Steaua şi Selecţionata Armatei Franceze. Prima etapă a Cupei României va avea loc în 2 noiembrie şi va implica echipele din categorii inferioare. În fiecare săptămână a lunii noiembrie de altfel, vor avea loc faze eliminatorii în a doua competiţie naţională. Echipele de top vor trebui să se descurce fără jucătorii convocaţi la selecţionata naţională, care în aceeaşi perioadă va avea trei meciuri cu adversari din emisfera sudică.  

Baschet

Campioana României la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşri, a pierdut al doilea meci din grupele Euroligii. Prahovenii au fost învinşi de către Pinar Karsiyaka, scorul final al întâlnirii fiind 80-72 în favoarea baschetbaliştilor turci. CSU învinsese nescontat în primul mei european la Moscova, aşa că păstrează şanse de calificare dintr-o grupă altfel foarte dificilă.

Fotbal

PSG continuă traseul de regularitate în Liga Campionilor la fotbal, după ce a învins aseară Anderlecht Bruxelles, în deplasare, cu 5-0. Performerul principal a fost atacantul suedez Zlatan Ibrahimovici, autor a patru goluri, în timp ce Cavani l-a completat pe coechipierul său din avanposturi. PSG are 9 puncte din 9 posibile şi un golaveraj zdrobitor, de 12-1. Emoţiile europene se îndreaptă azi spre Pandurii Tg. Jiu, care joacă în deplasare cu Fiorentina, în Liga Europa. Echipele franceze, după cum am văzut din rundele anterioare, nu sunt foarte interesate de cea- de-a doua competiţie continentală intercluburi, motiv pentru care nu vom insista asupra programului lor. 

Handbal

Naţionala feminină de handbal a pierdut primul meci al preliminariilor pentru Campionatul European. Fetele lui Gheorghe Tadici au fost învinse la Oradea de Norvegia lui Heidi Loke şi Haraldsen. Nordicele s-au impus în ambele reprize. Pe prima au câştigat-o cu 11-10, iar pe al doua cu 14-13, astfel că scorul general a fost România - Norvegia 23-25. Pentru România au marcat Marin (5), Perianu, Brădeanu şi Elisei (4), Nechita (3), Oltean, Pintea şi Tătar (1). Din această grupă mai face parte Belarus. Primele două clasate vor merge la turneul final. Următorul meci al României va fi chiar în Norvegia, peste 4 zile. Campionatul European va avea loc între 7-21 decembrie 2014, în organizare comună a Ungariei şi Croaţiei.