Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Piţurcă a plecat cu staff cu tot. Iordănescu, soluţia de avarie

al-ittihad12.jpg

Victor Piţurcă va antrena formaţia saudită Al Ittihad

Fostul selecţioner al naţionalei României, Victor Piţurcă, a ajuns la o înţelegere cu oficialii clubului Al Ittihad şi a semnat un contract pe două sezoane cu gruparea din Arabia Saudită. El va câştiga în total 3 milioane de euro. Victor Piţurcă va fi ajutat de o echipă formată din şapte oameni. 

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, şi Federaţia Română de Fotbal au reziliat contractul de comun acord, conform site-ului oficial al FRF. Anunţul a venit la capătul mai multor zile de speculaţii pe această temă. Detalii suplimentare vor fi făcute publice astăzi.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi fostul selecţioner Victor Piţurcă vor susţine o conferinţă de presă, vineri, la ora 17.00, la Casa Fotbalului.

Victor Piţurcă, în vârstă de 58 de ani, se afla în funcţia de selecţioner al României din 1 iulie 2011, el aflându-se la al treilea mandat la prima reprezentativă.

Reacţii

"Sunt puţin dezamăgit de plecarea lui Victor Piţurcă, nu mă aşteptam" declară atacantul Bogdan Stancu.

"Orice antrenor va veni, are misiunea şi datoria să ne ducă la Euro", consideră căpitanul echipei naţionale, Răzvan Raţ.

"Nu era bună această tensiune, pleacă, nu pleacă, stă, nu stă. Acum e bine că lucrurile sunt clare. Ţelul nostru rămâne acelaşi, de a ne califica la Campionatul European împreună cu noul selecţioner. Va trebui să mergem mai departe", a spus Ciprian Marica, la Digi Sport.

Cine vine pe banca tehnică?

Antrenorul echipei arabe Al Hilal, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, joi, că nu l-a sunat nimeni de la Federaţia Română de Fotbal după rezilierea contractului cu selecţionerul Victor Piţurcă, informează ProSport.

Tehnicianul italian Walter Zenga, despre care se spune că este unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Victor Piţurcă la naţionala României, a declarat, joi, că nu se autopropune în funcţia de selecţioner, dar a precizat că va accepta postul dacă va fi contactat.

Se pare că Anghel Iordănescu, 64 ani, va fi o soluţie de interimat pentru derby-ul grupei F, din preliminarille Euro 2016. România va întâlni Irlanda de Nord în 14 noiembrie. Marea miză a Federaţiei este aducearea lui Cosmin Olăroiu, potrivit Gazetei Sporturilor.