Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 6 noiembrie 2013

Ştiri sportive din canotaj, fotbal şi oină.

Canotaj

Cupa Federaţiei Române de Canotaj la ergometru va avea loc pe data de 9 noiembrie. Competiţia va debuta cu faza zonală, care va fi organizată în mai multe centre regionale, cum ar fi Snagov, Năvodari, Orşova, Fălticeni, Iaşi sau Timişoara. După cumularea rezultatelor, primii clasaţi se vor califica pentru faza naţională, programată la Bucureşti, în luna decembrie. Tot la Snagov, la baza nautică, în 14-15 noiembrie va avea loc Cupa Federaţiei pentru seniori şi juniori, sportivii ieşind de data aceasta pe apă pentru a se întrece. În paralel, în aceeaşi perioadă, forul de specialitate va organiza şi un stagiu de perfecţionare pentru antrenorii de canotaj.

Fotbal

PSG a amânat momentul calificării în faza eliminatorie a Ligii Campionilor la fotbal. Echipa franceză a remizat neaşteptat pe teren propriu, 1-1 cu Anderlecht Bruxelles. Belgienii au deschis scorul în minutul 68, prin De Zeeuw, după care Ibrahimovic a restabilit egalitatea, două minute mai târziu. PSG continuă să conducă în clasament, cu 10 puncte, fiind la primul meci fără victorie din actuala ediţie europeană. În celălalt meci al grupei,. Olympiacos Pireu s-a impus cu 1-0 în faţa lusitanilor de la Benfica Lisabona.

Fotbal

Rămânem la Liga Campionilor, pentru că astăzi, la Basel, în Elveţia, echipa locală, campioana Ţării Cantanelor, întâlneşte Steaua Bucureşti, de la ora 21.45. meciul e unul capital pentru roş-albaştri, în condiţiile în care aceştia mai vor să se gândească la primăvara europeană. În tur, pe Arena Naţională, a fost 1-1, rezultat sub zodia căruia se pare că se află ambele formaţii. Steaua a remizat la Corona Braşov cu acelaşi scor, în ultima etapă a campionatului, în timp ce Basel se află într-o situaţie similară, după ce a egalat la 1 în prelungirile meciului de pe terenul nou-promovatei Aarau. 

Fotbal în Primul Război Mondial

Un meci istoric de fotbal care a avut loc în ziua de Crăciun, în 1914, între soldaţii britanici şi cei germani va fi recreat pentru a comemora împlinirea a 100 de ani de la Primul Război Mondial, scrie The Daily Mail.

Marea Britanie pregăteşte şase evenimente naţionale, dar şi excursii şcolare la câmpurile de luptă şi expoziţii la care vor vorbi istorici, efortul financiar al statului fiind de circa 50 de milioane de lire sterline.

Totodată, pentru comemorarea centenarului se vor organiza mai multe dezbateri cu privire la motivele care au dus la izbucnirea războiului de patru ani în care şi-au pierdut viaţa aproape un milion de soldaţi britanici, notează sursa.

Meciul de fotbal este considerat a fi unul dintre cele mai semnificative momente din timpul războiului deoarece reprezintă o pace provizorie pe frontul vestic, soldaţii celor două părţi întâlnindu-se pe un teren neutru, între tranşee, aşa-numitul "No Man's Land", pentru un joc amical.

Oină

Federaţia Română de Oină derulează în aceste zile un program naţional de dezvoltare a oinei feminine, pentru jucătoare născute în 1999 sau mai mici. Evenimentul a fost posibil de implementat în urma colaborării cu MTS şi poartă denumirea Academia Micilor Campioni, fiind finanţat prin Programul Pierre de Coubertin. Un prim turneu de pregătire are loc chiar în aceste zile la Dej, în judeţul Cluj, după care caravana oinei feminine se mută la Zărneşti, în judeţul Braşov. Turneul final este programat la Mioveni, în judeţul Argeş, între 22 şi 28 noiembrie. În urmă cu mai bine de un secol, o practicantă a oinei era chiar poeta Elena Farago.