Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România-Grecia, "pe viaţă şi pe moarte"

romania_grecia_pe_viata_si_pe_moarte.jpg

Selecţionerul Victor Piţurcă

România trebuie să joace "pe viaţă şi pe moarte" marţi împotriva Greciei. O spune selecţionerul Victor Piţurcă înaintea returului barajului de calificare la Mondialul de anul viitor din Brazilia. El precizează că tricolorii şi-au revenit psihic după meciul de vinerea trecută. Naţionala trebuie să bată cu 2-0, pentru a se califica.

Tricolorii par să fi trecut de şocul din meciul tur al barajului cu Grecia. Cel puţin asta spune selecţionerul Victor Piţurcă. El recunoaşte că jucătorii naţionalei au fost "dărâmaţi psihic" după înfrângerea cu 1 la 3 de la Pireu.

Fotbaliştii români se pregătesc pentru orice scenariu. Chiar şi pentru prelungiri. Ei au exersat loviturile de departajare la antrenamentul oficial de la Mogoşoaia.

Nici grecii nu se lasă cu una cu două. Atacantul Kostas Mitroglou declară că jucătorii eleni visează să joace la Cupa Mondială din Brazilia şi vor da totul pentru a reuşi acest lucru.

Una pesta alta, atmosfera din jurul naţionalei tricolore nu e cea mai bună. Atacantul echipei franceze Ajaccio, Adrian Mutu spune că e conştient că atât timp cât selecţioner este Victor Piţurcă, şansele sale de a fi convocat sunt nule.

Meciul România-Grecia se va juca marţi de la ora 21, pe Arena Naţională, în faţa a peste 50 de mii de suporteri. Partida va fi transmisă de Antena 1.