Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emerich Ienei la RFI: România are un avantaj fantastic în returul cu Grecia

România are un "avantaj fantastic" în faţa Greciei în meciul de marţi seară din barajul pentru Cupa Mondială. O spune la RFI fostul selecţioner, Emerich Ienei. El se referă la cei 50 de mii de suporteri din tribune, care ar putea împinge naţionala spre o calificare la turneul final de anul viitor din Brazilia. Ienei se teme însă că dacă jucătorii români nu vor da gol în prima parte a meciului, atmosfera din tribune s-ar putea schimba dramatic.

Emerich Ienei crede că publicul va juca un rol decisiv la meciul cu Grecia din barajul pentru Cupa Mondială din Brazilia: "Avem un avantaj fantastic că sunt 50 de mii de spectatori, care pot să ne ducă la victorie. Numai că şi aici mă tem un pic, nu cumva în primele 15-20 de minute echipa noastră să nu dea randament şi nici măcar să nu dea speranţă spectatorilor că pot să marcheze şi atunci vin nişte cuvinte urâte. Echipa are nevoie de această susţinere".

Fostul selecţioner estimează că României îi va fi "extrem de greu" să obţină calificarea la Mondialul de anul viitor: "Este extrem de greu. Dacă echipa noastră abordează jocul din primele minute, pentru că aici este totul, mai mulţi foşti colegi de-ai mei şi fotbalişti de acum spun că să avem răbdare că putem marca gol şi în minutul 70. Sigur că putem marca şi în minutul 70, dar au trecut 70 de minute şi eu spun, cel puţin eu aşa aş face, că din primele minute să punem o presiune fantastică asupra grecilor şi să încercăm să marcăm gol din primele minute".

România trebuie să învingă Grecia cu 2-0, după ce a pierdut meciul tur al barajului cu 1-3. Partida de marţi se joacă pe Arena Naţională, de la ora 21. Meciul va fi transmis de Antena 1.

 
Emerich Ienei, intervievat de Cosmin Ruscior, despre returul barajului cu Grecia pentru CM din Brazilia