Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby-istul Cătălin Fercu debutează victorios în Aviva A League

Internaţionalul român de rugby Cătălin Fercu şi-a făcut debutul în Aviva A League pentru Saracens Storm, echipa sa învingând luni seara pe Wasps A cu 43–17. Aviva A este competiţia în care evoluează jucătorii rezervă sau tineri ai echipelor de primă ligă şi ai celor două echipe de vârf din liga a doua a campionatului Angliei.

Corespondentul RFI la Londra, Petru Clej

Cătălin Fercu a jucat pe post de fundaș, acesta fiind cel de-al doilea meci oficial pe care l-a jucat pentru noul său club din nordul Londrei, căruia i s-a alăturat la sfârșitul lunii septembrie.

El a mai jucat un meci în Cupa Anglo-Galeză, împotriva lui Harlequins, meci câștigat cu 25–20 pe data de 2 noiembrie.

Saracens Storm a marcat nu mai puțin de șase eseuri în meciul de luni seara și conduce detașat în clasamentul grupei Sud a Aviva League după cinci meciuri jucate, cu tot atâtea victorii obținute.

Echipa A a clubului londonez este cunoscută publicului românesc din meciul disputat la Timișoara pe 23 octombrie împotriva RCM, clubul partener al Saracens în România, meci câștigat de gazde cu 15–10, în care a evoluat și Fercu.

Cătălin Fercu nu a evoluat încă în Aviva Premiership sau în Cupa Campionilor Europeni, dar nu este timpul pierdut, de pildă sâmbătă Saracens întâlneşte pe teren propriu pe London Welsh, codașa clasamentului și este posibil ca antrenorul Mark McCall să apeleze la rotația jucătorilor, ceea ar putea oferi șansa debutului pentru internaționalul român în competiția de elită a rugby-ului din Anglia.

Saracens este vicecampioana en-titre a Angliei şi a Europei.