Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O româncă, la un pas de a intra în istoria sportului alb

Simona Halep are şanse să intre în primele zece jucătoare de tenis ale lumii în 2014. Ea se află acum pe locul 11 mondial, după un an de excepţie.

Simona Halep poate fi desemnată uşor omul anului în sportul românesc. Nu a câştigat vreo medalie şi nu este nici măcar pe podiumul WTA. Ea a reuşit în schimb să facă ceea ce nici o altă jucătoare din România nu a putut în ultimii 16 ani: să se apropie de elita tenisului mondial. Ultima oară a făcut acest lucru Irina Spârlea în 1997, când a ajuns pe locul 7 în clasamentul WTA.

Simona Halep a urcat până pe poziţia a 11-a şi are mari şanse să intre în Top 10. Performanţa ei din 2013 este cu atât mai mare cu cât a reuşit nu doar să câştige şase turnee într-un singur an, ci şi să învingă adversare de top, cu nume celebre. Ea a pus la respect pe rând jucătoare ca australianca Samantha Stosur, cehoaica Petra Kvitova sau franţuzoaica Marion Bartoli.

Câtă forţă va avea constănţeanca să urce şi mai sus în ierarhia mondială? Putem răspunde cu un citat dintr-o legendă a tenisului, Ion Ţiriac: "Simona Halep nu are plămâni, are două inimi".