Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Horia Tecău s-a retras de la BRD Open

tecau.jpg

Horia Tecău a câştigat de trei ori turneul de la Bucureşti
Horia Tecău a câştigat de trei ori turneul de la Bucureşti

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer s-a retras de la BRD Năstase Ţiriac Trophy, turneul de tenis de câmp ce se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti. Horia Tecău suferă de tendinită şi nu s-a putut recupera în timp util pentru a juca la BRD Open.

„Din pacate, nu am o veste buna. Sunt nevoit sa ma retrag din cauza unei probleme la bratul drept – tendinita, care a aparut in cadrul turneului din Monte Carlo, unde am jucat meciul din turul doi care a fost foarte solicitant. De la acel meci nu am jucat deloc pana la antrenamentul de ieri, cand am incercat sa ma antrenez  timp de 20 de minute, insa nu m-am simtit destul de bine. Am facut efortul necesar pentru a ma reface, impreuna cu fizioterapeutii ATP, pentru acest meci de miercuri. Organizatorii m-au ajutat, au pus meciul cat mai tarziu posibil, insa nu am avut suficient timp sa ma refac», a declarat Horia Tecău.

Tenismenul român a mai precizat că, dacă ar juca, exista riscul sa se accidenteze si mai tare. “Momentan, dupa discutiile de azi cu fizioterapeutul, si turneul de la Madrid este sub semnul intebarii. Sper ca la jumatatea saptamanii viitoare sa pot juca, in urma unui tratament intens. Imi cer scuze in fata partenerului meu si a fanilor care stiu ca asteptau sa ne urmareasca din nou. Cateodata nu esti suficient de bine fizic pentru a intra pe teren. Sper sa compensez la urmatoarele editii.”

Tecău şi Rojer erau principalii favoriţi ai probei de dublu la turneul din Capitală. Ei vor fi înlocuiţi de perechea Dusan Lajovici/Diego Schwartzman (Serbia/Argentina), echiă ce va întâlni, în runda inaugurală, cuplul Patrick Grigoriu/Costin Pavăl.