Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Semifinale de foc la BRD Open

gael_monfils_-_2011_roland_garros.jpg

Francezul Gael Monfils e principalul favorit la trofeu
Francezul Gael Monfils e principalul favorit la trofeu

Sâmbătă, 25 aprilie, se dispută semifinalele turneului BRD Năstase Țiriac Trophy. În penultima fază a competiției de la București au ajuns spaniolii Daniel Gimeno-Traver și Guillermo Garcia-Lopez, cehul Jiri Vesely și francezul Gael Monfils. Favoritul principal a fost eliminat în sferturi.

După eliminarea favoriților 1, 3 și 4 (Gilles Simon, Ivo Karlovic și Lukas Rosol), drumul către trofeu pare deschis pentru Gael Monfils. Jucătorul francez este într-o formă excelentă: i-a învins în turneul precedent (Monte Carlo) pe Roger Federer și Grigor Dimitrov, iar în turneul de la București nu a pierdut niciun set.

În faza semifinalelor de la BRD Năstase Țiriac Trophy, Monfils, numărul 15 ATP, va da piept cu spaniolul Guillermo Garcia-Lopez. Chiar dacă ibericul e departe de forma sa cea mai bună, el ocupând în prezent locul 45 în ierarhia mondială, Lopez a arătat un joc solid la București, unde în sferturi l-a eliminat pe câștigătorul din 2013, cehul Lukas Rosol.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Daniel Gimeno-Traver (Spania) și Jiri Vesely (Cehia). Ibericul e într-o formă sportivă excelentă, el furnizând cea mai mare surpriză a competiției: eliminarea favoritului principal, Gilles Simon, câștigător de trei ori la București, după ce tenismenul ceh a fost condus cu 1-0 la seturi. De cealaltă parte, tânărul Jiri Vesely (locul  46 ATP), în vârstă de 22 de ani, a furnizat și el o surpriză în turul precedent eliminându-l pe gigantul croat Ivo Karlovici, scor 6-4, 6-4.

Partidele din semifinalele BRD Năstase Țiriac Trophy sunt programate să înceapă la ora 13.00, pe terenul central de la Arenele BNR.