Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Probleme de lot pentru Iordănescu, înaintea duelului cu Irlanda de Nord

suporteri_fotbal.jpg

Suporterii români au primit 705 bilete pentru partida din deplasare cu Irlanda de Nord
Suporterii români au primit 705 bilete pentru partida din deplasare cu Irlanda de Nord
Image source: 
frf.ro

Echipa naţională de fotbal a României se pregăteşte pentru duelul cu Irlanda de Nord de sâmbătă seară. Dacă se impun, tricolorii sunt aproape sigur calificaţi la turneul final de anul viitor. Echipa pregătită de Anghel Iordănescu are, însă, probleme importante de lot.

România joacă sâmbătă la Belfast împotriva Irlandei de Nord din postura de lider al grupei. În condiţiile în care primele două echipe din grupă merg la turneul final de peste un an, o victorie ar califica în proporție de 90% formaţia română la Campionatul European. România şi Irlanda de Nord au 13, respectiv 12 puncte, fiind urmate de Ungaria, care a acumulat doar 8 puncte.

Selecționerul Anghel Iordănescu are, însă motive serioase de îngrijorare înaintea acestui meci important: "Sunt foarte multe probleme cu starea de sănătate a băieţilor noştri. Din această cauză nu pot să dau nici măcar o echipă probabilă de start", a spus, joi, Iordănescu, la plecarea spre Belfast.

Selecţionerul a dezvăluit că Lucian Sânmărtean şi Răzavn Raţ au început pregătirea, dar se antrenează separat. Pe lângă cei doi, a mai apărut la antrenamentul de miercuri o problemă şi la Florin Andone. Pe de altă parte, Keşeru a intrat în program normal cu echipa, dar la anumite exerciţii a fost menajat", a precizat Iordănescu.

Pe de altă parte, Gazeta Sporturilor scrie că Răzvan Raț și Florin Andone ar fi recuperaţi aproape în totalitate şi vor fi cel mai probabil apţi de joc. Publicaţia avansează şi o probabilă echipa de start  pentru meciul de mâine: Tătărușanu - Săpunaru, Dr. Grigore, Chiricheș, Raț - Pintilii, Prepeliță - Ad. Popa, Chipciu, Maxim - Fl. Andone

Irlanda de Nord - România este programat sâmbătă, de la ora 21:45. Meciul va fi transmis de TVR 1.