Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Încă o victorie pe iarbă pentru Simona Halep

halep.jpg

Simona Halep s-a calificat fără probleme în sferturile de la Birmingham
Simona Halep s-a calificat fără probleme în sferturile de la Birmingham
Image source: 
Reuters / Andrew Boyers Livepic

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului pe iarbă de la Birmingham. Tenismena română a trecut de Klara Koukalova din Cehia. Halep s-a impus cu 6-1, 6-3.

Halep a avut nevoie doar de 51 de minute pentru a trece în sferturile de finală ale competiţiei.

În faza următoare, românca va juca, mâine, împtriva învingătoarei dintre Barabora Strycova (Cehia), şi Kristina Mladenovic (Franţa).

Halep şi Strycova s-au mai întâlnit de două ori, scorul fiind egal 1-1. În schimb, Simona Halep a fost învinsă în 2014, în prima manşă a turneului de la Paris, cu scorul de 7-6 (1), 6-4, de Kristina Mladenovici, în singura lor dispută.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată la Birmingham cu 16.725 de dolari şi 100 de puncte WTA.

Halep: Mă simt bine pe iarbă şi nu am nicio presiune

La finalul meciului, românca, a treia jucătoare a lumii, a declarat că se simte bine pe iarbă şi că are nicio presiune asupra ei, informează site-ul oficial al WTA, citat de Mediafax.

"Mă aşteptam la un meci dificil deoarece ea joacă tare pe iarbă, datorită stilului ei. Este greu să joci împotriva ei pe această suprafaţă, dar nu am vrut să mă gândesc la asta. Am venit aici şi mi-am făcut jocul, în stilul meu, fiind agresivă şi servind bine. A fost un meci bun pentru mine astăzi, al doilea pe iarbă în acest an. Mă simt bine pe iarbă şi nu am nicio presiune. Doar mă bucur de tenis aici, pe acest teren frumos", a spus Halep.