Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Mergea, omul momentului la Wimbledon

florin_mergea_omul_momentului_la_wimbledon.jpg

Jucătorul de tenis, Florin Mergea
Jucătorul de tenis, Florin Mergea

Perechea româno-indiană Florin Mergea-Rohan Bopanna s-a calificat în semifinalele probei de dublu de la Wimbledon, după ce a reuşit să-i elimine pe principalii favoriţi ai competiţiei, fraţii americani Bob şi Mike Bryan, liderii mondiali la zi.

Florin Mergea şi Rohan Bopanna vor întâlni în semifinalele de la Wimbledon cuplul Horia Tecău-Jean-Julien Rojer (România/Olanda).

Mergea şi Bopanna au învins în sferturi, cu scorul de 5-7, 6-4, 7-6 (9), 7-6 (5), după două ore şi 34 de minute, cuplul american format din gemenii Bob şi Mike Bryan, principalii favoriţi ai competiţiei.

La rândul ei, perechea Horia Tecău-Jean-Julien Rojer a trecut cu 6-4, 6-3, 7-6 (2) de cuplul Marcin Matkowski/Nenad Zimonjici (Polonia/Serbia).

Calificarea în semifinale la dublu este recompensată cu un premiu total de aproape 120 de mii de euro şi 780 de puncte în clasamentul ATP.

În cealaltă semifinală se vor întâlni perechea Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia) şi cuplul Jonathan Erlich/Philipp Petzschner (Israel/Germania).