Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Australia învinge Noua Zeelandă și câștigă Rugby Championship

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Australia a învins Noua Zeelandă cu 27 – 19 – prima victorie a Wallabies împotriva All Blacks din 2011 încoace – și a câștigat Rugby Championship, competiția anuală de vârf a emisferei sudice la care mai participă Africa de Sud și Argentina. Ca urmare a acestei victorii, Australia a urcat pe locul 3 în clasamentul World Rugby, unde continuă să conducă detașat Noua Zeelandă, pe locul 2 urcând pentru prima dată în istorie Irlanda, care a învins în deplasare cu 35 – 7 Țara Galilor. 

Într-un meci disputat pe Australia Stadium în fața a peste 73000 de spectatori în care victoria ar fi putut surâde ambelor echipe, Wallabies au început mai ezitant și după o primă jumătate plină de greșeli All Blacks conduceau cu 6 – 3 prin două lovituri de pedeapsă transformate de mijlocașul la deschidere Dan Carter, care cu această ocazie a trecut de 1500 de puncte marcate în meciuri internaționale, față de o lovitură de pedeapsă transformată de Matt Giteau.

După pauză jocul s-a deschis, ambele echipe marcând alternativ eseuri - Wallabies trei prin Sekope Kepu, Adam Ashley Cooper și Nic White, toate transformate, două de Giteau și unul de White, All Blacks, două prin aripa Nehe Milner-Skudder în meciul său de debut – celelalte puncte fiind marcate de White, respectiv Carter, câte o lovitură de pedeapsă.

Cu acest prilej, căpitanul All Blacks, flankerul Richie McCaw, a egalat recordul de meciuri internaționale - 141 - deținut de irlandezul Brian O’Driscoll, retras din activitate anul trecut.

Anul acesta Rugby Championship a fost scurtat la doar trei runde, față de șase câte are de obicei, datorită faptului că luna viitoare începe în Anglia Cupa Mondială la care participă 20 de echipe, printre care și România.

Sămbăta viitoare se joacă la Auckland meciul revanșă între cele două echipe, care contează pentru Cupa Bledisloe, atribuită în disputa dintre ce doi giganți ai rugby-ului de la Antipozi, pe care Wallabies nu au mai câștigat-o din anul 2002, după cum ei nu au reușit să-i învingă pe All Blacks pe terenul acestora din 1986.

În celălalt meci din Rugby Championship, o surpriză de proporții: Argentina a învins Africa de Sud la Durban, cu 37 - 25, prima victorie a Pumas împotriva Springboks în cele 20 de partide disputate între cele două echipe din 1993 încoace.

În cadrul unui meci de pregătire pentru Cupa Mondială, Irlanda a învins Țara Galilor cu 35 – 21 pe Millenium Stadium din Cardiff și a urcat pe locul 2 în ierarhia mondială, cea mai ridicată poziție din istoria sa.

Irlandezii, câștigători ai Turneului celor Șase Națiuni în ultimii doi ani, au folosit mai mulți jucători noi, ca și galezii de altfel, iar sâmbăta viitoare vor disputa un alt meci de pregătire împotriva Scoției pe Aviva Stadium la Dublin.

Tot sâmbătă 15 august se joacă meciurile Anglia – Franța, pe Twickenham Stadium la Londra și Argentina – Africa de Sud la Buenos Aires.