Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cupa Mondială la Rugby 2015 - știri pe scurt - Anglia învinge Franța

watson.jpg

Anthony Watson marchează un eseu în meciul cu Franța
Eseurile lui Anthony Watson au fost decisive în meciul împotriva Franței
Image source: 
ADRIAN DENNIS/AFP/Getty Images

Pe 18 septembrie începe în Anglia Cupa Mondială la rugby (RWC), la care participă 20 de echipe naționale între care și România. Echipele sunt împărțite în patru grupe preliminare, în care se joacă fiecare cu fiecare și primele două din fiecare grupă se califică pentru sferturile de finală. Această rubrică prezintă știri pe scurt despre echipele participante.

  • Anglia a învins Franța cu 19 - 14 în fața a 63000 de spectatori pe stadionul Twickenham din Londra, în primul meci test dintre cele două echipe. Până la urmă soarta partidei a fost decisă în primele 20 de minute ale meciului de cele două eseuri marcate de aripa Anthony Watson, unul dintre ele tranformat de mijlocașul la deschidere Owen Farrell. Franța a replicat prin trei lovituri de pedeapsă transformate de mijlocașul la grămadă Morgan Parra, dar imediat după pauză cealaltă aripă, Jonny May a marcat al treilea eseu al echipei Angliei. Francezii au replicat printr-un eseu marcat după un maul de margine de flankerul Fulgence Ouedraogo, dar în pofida dominării pe înaintare nu au reușit să încline tabela de marcaj în favoarea lor. Sâmbăta viitoare are loc partida revanșă e Stade de France la Paris.
  • Africa de Sud și-a luat revanșa în fața Argentinei după neașteptata înfrângere de săptămâna trecută - prima în istoria meciurilor dintre cele două echipe - și a câștigat chiar în deplasare la Buenos Aires cu scorul de 26 - 12. Și aici partida a fost decisă de două eseuri înscrise pe parcursul a trei minute de cele două aripi ale Springboks. La primul, după mai multe puncte de fixare ale înaintașilor, mijlocașul la grămadă Ruan Pienaar a aruncat o pasă de 20 de metri care l-a găsit complet liber pe partea dreaptă pe Bryan Habana care nu a avut decât formalitatea a culca balonul în but. La scurt timp după aceea, balonul a circulat rapid până la Lwazi Mvovo pe partea stângă la circa 40 de metri de butul argentinian și acesta a spart mai multe placaje și a marcat al doilea eseu. Mijlocașul la deschidere Pat Lambie a transformat ambele eseuri și a mai marcat de trei ori din lovitură de pedeapsă și o dată din drop-goal. Pentru Pumas a marcat din patru lovituri de pedeapsă mijlocașul la deschidere Nicolas Sanchez.
  • Irlanda, urcată săptămâna trecută pe poziția a doua în ierarhia mondială, a învins greu Scoția la Dublin, cu 28 - 22 (scor la eseuri 4 - 3).
  • Japonia a fost învinsă net, 20 - 45, la Cape Town, de un XV mondial, în care a strălucit aripa Taqele Naiyaravoro (23 de ani, 1,94m, 120kg) care a marcat trei eseuri. De origine fijiană, transferat din toamnă la campioana Guinness Premiership, Glasgow Warriors, Naiyaravoro și-a pus candidatura pentru selecționarea de ultimă oră în echipa Australiei unde a debutat deja pe parcursul acestui an.
  • Namibia a câștigat grupa 1A a campionatului Africii învingând Zimbabwe cu 80 - 6 în finală. A fost cea mai categorică victorie a namibienilor în meciurile cu marii lor rivali, ei marcând 12 eseri, dintre care 10 au fost transformate. Namibia (locul 20 în clasamentul World Rugby) este în grupa C la Cupa Mondială, cu Noua Zeelandă, Argentina, Tonga și Georgia.