Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cupa Mondială la Rugby 2015 - știri pe scurt - Pumas - sita a cernut

Pumas - echipa de rugby a Argentinei

Pe 18 septembrie începe în Anglia Cupa Mondială la rugby (RWC), la care participă 20 de echipe naționale între care și România. Echipele sunt împărțite în patru grupe preliminare, în care se joacă fiecare cu fiecare și primele două din fiecare grupă se califică pentru sferturile de finală. Această rubrică prezintă știri pe scurt despre echipele participante.

  • Antrenorul echipei Argentinei, Daniel Hourcade, a fost unul dintre primii tehnicieni care au redus lotul pentru RWC la cei 31 de jucători permiși. În lotul Pumas figurează jucători cu mare experiență, mulți dintre ei evoluând la echipe de prestigiu din Europa. Cinci dintre aceștia - aripa Horacio Agulla (Bath Rugby), pilierul Marcos Ayerza (Leicester Tigers), centrul Marcelo Bosch (Saracens), flankerul Juan Manuel Leguizamon (Lyon) și mijlocașul la deschidere/centrul/fundașul Juan Martin Hernandez (Toulon) vor apărea la a treia Cupă Mondială consecutiv. Printre debutanții la RWC se numără excelentul mijlocaș la grămadă Tomas Cubelli (Athletic Belgrano), unul dintre puținii jucători din lot care evoluează în campionatul intern. Pumas - situați pe locul 8 în ierarhia mondială - au reușit recent performanța de a învinge pentru prima oară în istoria lor Africa de Sud, cu 37 - 25 în deplasare, pentru ca în următoarea săptămână să fie învinși de Springboks pe teren propriu, 12 - 26. Argentina este în grupa C la RWC, alături de Noua Zeelandă, Tonga, Georgia și Namibia și în mod normal nu poate avea prea mari dificultăți în a se califica în sferturi alături de All Blacks. 
  • Va primi căpitanul All Black Richie McCaw titlul de Sir? Propunerea este din nou pe tapet după noul record mondial de jocuri internaționale stabilit sâmbăta trecută de celebrul flanker în meciul împotriva Australiei - 142 - cu unul mai mult decât centrul Brian O'Driscoll din Irlanda. În vârstă de 34 de ani, McCaw a refuzat acum patru ani titlul spunând că nu-l poate accepta cât este încă activ. El nu și-a anunțat retragerea, dar se așteaptă să o facă după RWC. Prim ministrul John Key, cel care ar urma să înainteze propunerea Reginei Elisabeta a II-a - șeful statului în Noua Zeelandă - a spus că McCaw merită "absolut" acest titlu. 
  • La sfârșitul săptămânii au loc alte meciuri de pregătire: România întâlnește vineri la 20:30 (ora Bucureștiului) pe Edinburgh Rugby, din Guinness Premiership - Liga Celto-Italiană, Japonia joacă cu Uruguay în aceeași zi, iar sâmbătă au loc meciurile Italia (în grupa D cu România la RWC) - Scoția, Franța - Anglia și Canada - Statele Unite.