Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sancţiuni la Steaua, după dezastrul cu Rosenborg

Steaua, învinsă de Rosenborg cu 3-0, în turul barajului Ligii Europa (Sursa foto: www.steauafc.com)

Înfrângerea echipei Steaua în meciul cu formaţia norvegiană Rosenborg din turul barajului Ligii Europa s-a soldat cu sancţiuni. Pe de altă parte, directorul sportiv, Mirel Rădoi, spune că nu pleacă de la Steaua.

După 0-3 pe teren propriu cu Rosenborg, jucătorii Tade şi Tahar vor fi cedaţi gratis, iar preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală şi contabilul clubului vor avea salariile înjumătăţite, de la zece mii la cinci mii de euro, anunţă la Sport.ro finanţatorul Gigi Becali.

Omul de afaceri susţine că ar ceda echipa, dar nu are cui, pentru că nimeni nu vrea să asigure cheltuielile de un milion de euro pe lună. El spune că în conturile clubului mai sunt şapte milioane de euro, sumă ce ajunge la zece milioane cu drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I. Cu aceşti bani, clubul poate supravieţui un an.

De partea sa, directorul sportiv, Mirel Rădoi, declară că va rămâne la Steaua şi în cazul ratării calificării în grupele Ligii Europa: "Rămân şi pentru retur, rămân şi în cazul ratării calificării. M-am gândit bine şi cred că putem să revenim. Acum contează mai puţin dacă eşti bărbat sau laş. Indiferent că sunt eu sau altul, cu o echipă ca Steaua nu e de glumit. Trebuie să acceptăm şi criticile spectatorilor. Nu e normal să ni se strige «Demisia» după ce pierdem cu 0-3 acasă? Şansele de calificare sunt infime, la cum am jucat. Dacă luăm cele două reprize cu ASA Târgu Mureş şi cea de-a doua de azi nu avem nici o şansă în retur, mai bine rămânem la Bucureşti. Sincer, în repriza a doua n-a mers nimic. Era previzibil rezultatul după primele două-trei minute, pentru că am abordat jocul total diferit faţă de repriza întâi. Putem vorbi de ghinion, de ocazii, eventual să facem poarta mai mare, dar asta nu scuză ce s-a întâmplat în partea a doua. Toţi suntem vinovaţi şi ruşinaţi de ceea ce s-a întâmplat".

Meciul retur dintre Rosenborg şi Steaua va avea loc pe 27 august, la ora 21, în Norvegia.