Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cupa Mondială la Rugby 2015 - știri pe scurt - Stejarii surclasați de Edinburgh

stejari.jpg

Echipa de rugby a României
Stejarii au fost învinși cu 5 - 1 la eseuri de rezervele lui Edinburgh
Sursa imaginii: 
www.frr.ro

Pe 18 septembrie începe în Anglia Cupa Mondială la rugby (RWC), la care participă 20 de echipe naționale între care și România. Echipele sunt împărțite în patru grupe preliminare, în care se joacă fiecare cu fiecare și primele două din fiecare grupă se califică pentru sferturile de finală. Această rubrică prezintă știri pe scurt despre echipele participante.

  • Echipa României a pierdut cu 16 - 31 meciul de pregătire cu Edinburgh Rugby, jucat pe terenul de la Melrose. Deşi lipsiţi de 15 titulari (14 selecţionaţi în lotul Scoţiei şi unul în lotul Tonga) scoţienii din Guinness Pro 12 (Liga Celto-Italiană) au marcat cinci eseuri faţă de unul singur al Stejarilor. Omul meciului a fost flankerul Roddy Grant care a marcat trei eseuri, singurul eseu al Stejarilor fiind marcat de Ionuţ Apostol restul punctelor venind din  loviturile de picior ale lui Florin Vlaicu şi Dănuţ Dumbravă. Ultimul meci de pregătire al Stejarilor înainte de RWC va fi disputat pe 5 septembrie pe Stadionul Arcul de Triumf cu Tonga (locul 10 în clasamentul World Rugby).
  • Antrenorul Michael Cheika i-a numit pe cei 31 de jucători care vor face parte din lotul Australiei la RWC, 17 înaintași și 14 jucători pe liniile dinapoi, totalizând peste 1200 de selecții. Doar 13 dintre aceștia sunt debutanți la RWC, iar centrul Matt Giteau, care joacă la Toulon în Franța, ca și aripa Drew Mitchell, este la a treia participare la un turneu final. Căpitan este experimentatul taloneur Stephen Moore, iar dintre jucătorii care nu au reușit să intre în lot sunt mijlocașul la grămadă Nic White și linia a II-a și fost căpitan, James Horwill. Australia (actualmente locul 3 în ierarhia mondială) face parte din grupa A - ”a morții”, alături de Anglia (locul 4), Țara Galilor (locul 6), Fiji (locul 9) și Uruguay (locul 19).
  • Campionii regiunii Pacficului, Fiji și-au anunțat lotul de 31, majoritatea jucători în marile ligi din Franța, Anglia și Guinness Pro 12. Pe lângă ei, trei jucători care evoluează în România: pilierul Manasa Saulo (Timișoara Saracens), flankerul Malakai Ravulo și mijlocașul la grămadă Nemia Kenatale (ambii Steaua).
  • Italia (care face parte ca și România din grupa D, alături de Franța, Irlanda și Canada) întâlnește sâmbătă la Roma Scoția cu începere de la ora 20 (ora României). Antrenorul Jacques Brunel a făcut apel la jucători cu mare experiență (fundașul Andrea Masi. Centrul Gonzalo Garcia, pilierul Martin Castrogiovanni, linia a II-a Marco Bortolami, flankerul Mauro Bergamasco), dar și la unii jucători mai tineri ca mijlocașii la grămadă Guglielmo Pallazzani și Marcelo Violi și mijlocașul la deschidere Carlo Canna.
  • Tot sâmbătă are loc pe Stade de France la Paris revanșa dintre Franța și Anglia, primul meci disputat săptămâna trecută pe Twickenham la Londra revenind XV-lui trandafirului cu 19 – 14. Ambele echipe vor începe meciul în componențe total diferite de sâmbăta trecută (doar aripa Jonny May pentru Anglia, fundașul Scott Spedding, linia a II-a Yoann Maestri și numărul 8, Louis Picamoles vor începe meciul ca și sâmbăta trecută). De notat revenirea fundașului Mike Brown, care a suferit o comoție cerebrală în timpul mecilui Irlanda – Anglia din Turneul celor Șase luni în februarie anul acesta și nu a mai jucat de atunci.