Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RWC 2015: Avertisment pentru Stejari - Canada învinge Georgia

hirayama.jpg

Nathan Hirayama
Nathan Hirayama a marcat 11 din cele 16 puncte ale echipei sale
Sursa imaginii: 
www.olympic.ca

Canada a învins Georgia cu 16 - 15 în meci de pregătire pentru Cupa Mondială de rugby (RWC), un rezultat surprinzător care pune capăt unei serii de șapte înfrângeri consecutive ale Arțarilor și o serie de șapte victorii pentru Lelos în meciuri test. Canadienii sunt adversarii echipei României în grupa preliminară D.

Meciul disputat mirecuri seara la Esher în sudul Angliei a fost dominat din start de Arțari, care au marcat un eseu după doar patru minute prin pilierul Andrew Tiedemann care a finalizat în but o acțiune de 50 de metri a colegilor săi de pe liniile dinapoi, iat mijlocașul la deschidere Nathan Hirayama a transformat eseul.

A urmat un schimb de lovituri de pedeapsă între Hirayama și omologul său Lasha Malaguradze, după care Lelos au marcat pimul lor eseu prin flankerul Giorgi Tkhilaishvili, care a culcat balonul în terenul de țintă adversă după o grămadă la cinci metri, iar Malaguradze a transformat, restabilind egalitatea: Canada 10 Georgia 10.

Hirayama i-a readus pe Arțari în avantaj printr-o lovitură de pedeapsă, 13 - 10, scor la pauză, și tot el a mărit avantajul echipei sale la 16 - 10, tot din lovitură de pedeapsă.

Cu șase minute înainte de final, fundașul Bela Tsiklauri a marcat al doilea eseu pentru Lelos, dar Malaguradze a ratat transformarea și cu aceasta posibilitatea victoriei. Scor final Canada 16, Georgia 15.

Rezultatul are implicații imediate pentru clasamentul World Rugby, unde Georgia cade de pe locul 13 (cel mai ridicat din istoria Lelos) pe locul 16, Canada rămânând pe locul 18. 

Între cele două echipe, pe locul 17 se află România, care va întâlni Canada pe 6 octombrie la Leicester în ceea ce experții consideră a fi derby-ul coașelor din grupa D, din care mai fac parte Irlanda, Franța și Italia.