Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


RWC 2015: A fost stabilită ierarhia finală înaintea Cupei Mondiale

jonny_may.jpg

Jonny May marchează primul eseu al Angliei împotriva Irlandei
Victoria Angliei asupra Irlandei a schimbat ierarhia în partea superioară a clasamentului mondial
Image source: 
www.rugbyworldcup.com

După ultimele meciuri internaționale de pregătire de la sfârșitul săptămânii a fost stabilit clasamentul World Rugby înaintea debutului Cupei Mondiale (RWC) în Anglia pe data de 18 septembrie. Ca și acum patru ani înaintea Cupei Mondiale din Noua Zeelandă cei trei mari giganți ei emisferei sudice ocupă primele trei locuri.

Dacă poziția All Blacks în fruntea ierarhiei mondiale nu poate fi pusă la îndoială, ei aflându-se pe locul 1 din 16 noiembrie 2009 și în general monopolizând vârful clasamentului în 10 din cei 12 ani de când a fost introdus, ultimele meciuri au adus schimbări destul de importante.

Australia a rămas pe locul 2, dar victoria Angliei împotriva Irlandei (21 - 13) la Londra a avut ca efect principal căderea irlandezilor de pe pe locul 3 pe 6, în timp ce Afica de Sud și Anglia au urcat pe 3 (de pe 4), respectiv 4 (de pe 6). 

Acum trei săptămâni Irlanda ocupa locul 2, dar înfrângerile consecutive în fața Țării Galilor și Angliei i-au provocat o cădere bruscă.

Cealaltă schimbare semnificativă este căderea Georgiei de pe locul 13 (cel mai înalt din istoria Lelos) pe 16, în urma înfrângerii suferite în fața Japoniei (10 - 13) la Gloucester.

Ca urmare a acestui rezultat, Japonia, Italia și Statele Unite au urcat câte o poziție pe locurile 13, 14 și 15.

România, care a pierdut pe stadionul Arcul de Triumf (16 - 21) în fața Tonga rămâne pe locul 17. În celelalte meciuri Australia a învins Statele Unite la Chicago cu 47 - 10, Franța a învins Scoția la Paris cu 19 - 16, Țara Galilor a învins la Cardiff Italia cu 23 - 19 și Fiji a învins Canada la Londra cu 47 - 18.

Stejarii fac parte din grupa preliminară D la RWC unde vor întâlni Franța (locul 7) pe 23 septembrie pe Stadionul Olimpic din Londra, Irlanda pe stadionul Wembley din Londra pe 27 septembrie, Canada (locul 18) la Leicester pe 6 octombrie și Italia la Exeter pe 11 octombrie.