Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Simona Halep, calificare cu emoţii în sferturile US Open

simona_halep_calificare_emotii_sferturile_us_open.jpg

Simona Halep resimte dureri musculare la meciul cu Sabine Lisicki de la US Open (Foto: Reuters/Carlo Allegri)
Simona Halep resimte dureri musculare la meciul cu Sabine Lisicki de la US Open (Foto: Reuters/Carlo Allegri)

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale US Open. Numărul doi mondial a învins-o luni cu 6-7, 7-5, 6-2, pe sportiva germană Sabine Lisicki (locul 24 WTA). Constănţeanca declară că a avut dureri la picior şi la spate în timpul meciului.

Pentru Simona Halep a fost un meci greu, în faţa unei adversare extrem de hotărâte şi cu lovituri foarte puternice. Partida a durat două ore şi 38 de minute.

Constănţeanca va juca mai departe cu Victoria Azarenka din Belarus (locul 20 WTA). Fosta lideră mondială este antrenată acum de belgianul Wim Fissette, care a pregătit-o pe Halep anul trecut. Azarenka a câştigat ambele partide disputate până acum cu jucătoarea română.

Constănţeanca declară că a avut dureri la picior şi la spate în timpul meciului cu Sabine Lisicki, dar speră să se recupereze până la partida din sferturile US Open, potrivit Mediafax.

Tribunele au fost arhipline la meciul Halep-Lisicki, cozile de aşteptare la intrare fiind de câteva sute de persoane.

Simona Halep primeşte pentru calificarea în sferturile US Open un premiu de circa patru sute de mii de dolari şi 430 de puncte WTA.