Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


All Blacks înving Georgia cu 43 - 10 dar nu conving

Julian Savea

Noua Zeelandă este prima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale la rugby (RWC), după victoria cu 43 - 10 împotriva Georgiei, într-un meci contând pentru grupa preliminară C. În pofida scorului, All Blacks nu au convins, comițând greșeli care nu sunt caracteristice campionilor mondiali en titre.

 

Când aripa Waisake Naholo a trecut ca prin brânză prin apărarea georgiană în primul minut de joc și a culcat balonul între buturi se părea că meciul va fi o simplă formalitate pentru All Blacks. 

Dar după numai trei minute, neo-zeelandezii au comis una din nenumăratele lor greșeli de mânuire a balonului, permițând fundașului Bela Tsiklauri să șuteze balonul pe care tot el l-a urmărit și beneficiind de un rebond favorabil a culcat balonul în terenul de țintă All Blacks egalând scorul: 7 - 7. 

Până în final, All Blacks au marcat șapte eseuri (patru transformate de mijlocașul la deschidere Dan Carter) dintre care trei prin cealaltă aripă Julian Savea, dar Lelos au entuziasmat cei aproape 70000 de spectatori de pe Millenium Stadium din Cardiff, mai ales prin modul în care s-au apărat, iar căpitanul lor, flankerul Mamuka "Gorgdzilla" Gorgodze a fost declarat omului meciului

Duminică în grupa C are loc meciul Argentina - Tonga (ora 16:30 la București) în care Pumas pot face un pas decisiv pentru al doilea loc calificativ în sferturile de finală în cazul unei victorii împotriva insularilor.

Georgia joacă ultimul joc din grupă pe 7 octombrie împotriva Namibiei și în caz de victorie are toate șansele de calificare directă la RWC 2019 în Japonia, pentru prima oară în istoria Lelos. 

Sâmbătă mai au loc trei meciuri: Samoa - Japonia (16:30), Africa de Sud - Scoția (18:45), ambele din grupa B, iar seara (22:00) se dispută în grupa A meciul ultimei șanse pentru Anglia împotriva Australiei în care victoria este imperativă pentru menținerea gazdelor în cursa pentru calificare.