Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Irlanda învinge cu 16 - 9 Italia, viitoarea adversară a Stejarilor

earls.jpg

Keith Earls a marcat singurul eseu al meciului
Eseul lui Keith Earls a făcut diferența între cele două echipe în acest meci
Sursa imaginii: 
www.rugbyworldcup.com

Irlanda a învins la limită cu 16 - 9 Italia într-un meci contând pentru grupa preliminară D a Cupei Mondiale la rugby (RWC) și s-a calificat în sferturile de finală alături de Franța. Italia va fi ultima adversară a României în această grupă, într-un meci ce se va disputa pe 11 octombrie.

Scorul poate părea surprinzător la prima vedere, având în vedere evoluțiile excelente ale irlandezilor în partidele cu Canada (50 - 7) și România (44 - 10), în comparație cu evoluția ștearsă a Azzurilor în meciurile cu Franța (10 - 32) și Canada (23 - 18). 

Dar italienii au beneficiat de data aceasta de aportul căpitanului lor, numărul 8 Sergio Parisse, refăcut după o accidentare la picior, care și-a inspirat coechipierii atât în atac cât și în apărare.

Așa se face că Irlanda nu a reușit să marcheze decât un singur eseu, comparat cu 13 în precedentele două meciuri, opera centrului exterior Keith Earls care a finalizat simplu o combinație între mijlocașul la deschidere Jonny Sexton și centrul interior Robbie Henshaw, eseu transformat de Sexton.

Aceste șapte puncte au constituit diferența finală pe tabela de scor, căci în rest meciul s-a rezumat la un duel pe înaintare, care a rezultat în numeroase greșeli și penalități, câte trei fiind transformate de Sexton și de omologul său italian Tommaso Allan.

Acum Franța și Italia, fiecare cu câte 14 puncte, se vor întâlni în ultimul lor meci pentru a determina câștigătoarea grupei D, în timp ce Italia (cinci puncte), Canada (un punct) și România (0 puncte) se vor lupta pentru stabilirea locurilor 3 (calificativ direct pentru RWC 2019), 4 și 5.

Stejarii întâlnesc Canada pe 6 octombrie (18:45 ora Bucureștiului) și Italia pe 11 octombrie (16:30).

În grupa C Argentina a învins categoric, 45 - 16, Tonga și s-a calificat alături de campioana mondială Noua Zeelandă în sferturile de finală.

De remarcat jocul excelent al mijlocașului la deschidere Nicolas Sanchez, care a marcat 25 de puncte în acest meci și cu 51 de puncte realizate în trei meciuri este cel mai prolific marcator al RWC 2015.

Din grupa A se cunosc deja cele doă echipe calificate, Australia și Țara Galilor, singura necunoscută fiind numele celor două echipe calificate din grupa B, ce vor fi alese dintre Africa de Sud, Scoția și Japonia.