Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Comisia de Apel a FIFA respinge contestaţiile lui Platini şi Blatter

comisia_apel_fifa_respinge_contestatiile_platini_blatter.jpg

Joseph Blatter, Michel Platini şi Jérôme Valcke (Foto: Reuters/Ruben Sprich/arhivă)
Joseph Blatter, Michel Platini şi Jérôme Valcke (Foto: Reuters/Ruben Sprich/arhivă)

Comisia de Apel a FIFA a respins miercuri "în totalitate" contestaţiile formulate de preşedintele FIFA, Joseph Blatter şi de şeful UEFA, Michel Platini, la suspendarea provizorie de 90 de zile.

Decizia Comisiei de Apel pune în pericol candidatura lui Michel Platini la preşedinţia FIFA, la alegerile din februarie 2016.

Preşedintele suspendat al UEFA se mai poate adresa Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv.

Comisia electorală a FIFA a anunţat că nu va examina candidatura lui Platini pe timpul suspendării acestuia. Dacă suspendarea este ridicată sau expiră înainte de data alegerilor, Comisia electorală va lua decizia în acel moment. Suspendarea ar urma să expire la începutul lunii ianuarie 2016, dar Comisia de Etică o poate extinde cu 45 de zile.

Sepp Blatter, Michel Platini, care e şi vicepreşedinte al FIFA şi secretarul general, Jerome Valcke, au fost suspendaţi pe 7 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupţie.

Blatter este suspectat că a efectuat în 2011 o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini, pentru servicii prestate de francez între 1999 şi 2002.