Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


La un pas de o finală de vis în Turneul Campionilor: Mergea vs Tecău

mergea_1.jpg

Mergea s-a calificat în finala Turneului Campionilor la prima participare în această competiție
Mergea s-a calificat în finala Turneului Campionilor la prima participare în această competiție

Florin Mergea s-a calificat în finala Turneului Campionilor. În echipă cu Rohan Bopanna, Mergea a învins în semifinale dublul format din Ivan Dodig și Marcelo Melo. În ultimul act, Florin Mergea l-ar putea înfrunta pe Horia Tecău.

Mergea și Bopanna au înregistrat, sâmbătă, a treia victorie din patru meciuri jucate la turneul de la Londra care reunește cele mai bune echipe de dublu ale anului.

Dublul româno-indian a învins, cu 6-4, 6-2, cuplul Ivan Dodig/Marcelo Melo ((Croaţia/Brazilia, favoriți nr 3). Mergea şi Bopanna au oferit publicului londonez un joc exact, spectaculos în anumite momente. Forţa indianului şi tehnica românului s-au îmbinat perfect pentru obţine o victorie în numai 59 de minute, notează Mediafax.

Prin calificarea în ultimul act al competiţiei, Mergea şi Bopanna şi-au asigurat un cec în valoare de 229.000 de dolari şi 800 de puncte ATP.

Pentru Florin Mergea, este prima finală la Turneul Campionilor la prima participare în această competiție. Rohan Bopanna a mai jucat o finală la Londra, în 2012, în echipă cu compatriotul său Mahesh Bhupathi.

Mergea și Bopana pot întâlni în finala Turneului Campionilor echipa Horia Tecău/Jean Julien Rojer, care va da piept, de la ora 20.00, cu frații americani Bob şi Mike Bryan, favoriții principali ai competiției.