Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Timișoara Saracens - Baia Mare în finala Super Ligii la rugby

Timișoara - CSM Olimpia

Pentru al șaptelea an consecutiv, titlul de campioană a României la rugby va lua drumul provinciei, în finală întâlnindu-se RCM Timișoara Saracens și CSM Știința Baia Mare. Timișorenii au învins în prima semifinală pe CSM Olimpia București cu 34 - 10, în timp ce băimărenii au întrecut Steaua cu 19 - 13.

Pe un teren transformat în mlaștină de pe stadionul Gheorghe Rășcanu din suburbia timișoreană Ronaț, jucătorii antrenați de neo-zeelandezii Grainger Heikell și Sosene Anesi au dominat de la cap la coadă meciul cu echipa antrenată de sud-africanul Danie de Villiers (cel care i-a condus pe timioreni spre titlu în 2013).

Înantașii de le Timișoara Saracens au fost net superiori, mai ales în grămada ordonată și au oferit numeroase baloane liniilor lor dinapoi, dar balonul greu a dus la ratarea multor ocazii.

Cele trei eseuri ale timișorenilor au fost marcate de centrul Brian Sefanaia, aripa Stephen Shennan și flankerul Vasile Rus, două dntre acestea fiind transformate de mijlocașul la grămadă Valentin Calafeteanu, care a mai transformat și cinci penalități, fiind declarat omul meciului.

Pentru CSM au marcat mijlocașul la grămadă Alexandru Țiglă, care a finalizat o acțiune a pachetului său de înaintași, eseu transformat de centrul Florin Vlaicu, care a adăugat și o penalitate.

În finalul meciului arbitrul Vlad Iordăchescu i-a arătat cartonașul roșu lui Țiglă pentru faptul că acesta l-a lovit cu cotul pe arbitrul asistent.

Cea de-a doua semifinală disputată pe stadionul Lascăr Ghineț din Baia Mare a fost mult mai echilibrată, fiecare echipă înscriind câte un eseu.

Băimărenii au condus în permanență, dar nu au reușit să scape de emoții până la final. Flankerul Sean Morrell a marcat un eseu, transformat de fundașul Luke Samoa, care a mai transformat și patru lovituri de pedeapsă.

Pentru Steaua singurul eseu a fost marcat de pilierul Silviu Vasiliu, eseu transformat de mijlocașul la deschidere Andrei Filip, care a mai transformat și o lovitură de pedeapsă. În prima parte singurele puntele ale bucureștenilor fuseseră marcate de Dan Dumbravă din lovitură de pedeapsă.

Finala Super Ligii CEC Bank se va desfășura între CSM Știința Baia Mare și RCM Timișoara Saracens pe stadionul Lascăr Ghineț, sâmbătă 5 decembrie de la ora 13.

Partida pentru locrle 3 - 4 se va desfășura între echipele bucureștene Steaua și CSM Olimpia, cu o zi înaintea finalei, la aceeași oră, pe același stadion.