Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


David Beckham: "Prefer să mă uit la rugby decât la fotbal"

beckham_twickenham.png

David Beckham pe stadionul Twickenham
David Beckham pe stadionul Twickenham cu cei trei fii ai săi la un meci de rugby la Cupa Mondială
Image source: 
Getty Images

Faimosul fost fotbalist englez David Beckham a declarat că preferă să privească meciuri de rugby decât cele de fotbal și că a apreciat foarte mult atmosfera de pe stafion la recenta Cupă Mondială de Rugby (RWC 2015) desfășurată în Anglia și Țara Galilor. El a declarat că ceea ce a făcut federația internațională FIFA pentru fotbal e dezgustător.

Într-un interviu publicat de revista Radio Times (publicația săptămânală care conține programele TV și radio), Beckham a spus că i-a plăcut mai mult să asiste la meciurile de pe stadionul Twickenham din Londra în timpul RWC 2015 decât la cele de fotbal, datorită "urâțeniei" din sportul care l-a făcut o vedetă mondială.

"Iubesc rugby-ul, îmi place să-l privesc și iubesc totul. Mi-a plăcut mai mult să mă duc la Twickenham, decât să mă duc la un meci de fotbal", a declarat el ediției speciale de Crăciun a Radio Times.

El a explicat acest lucru prin atmosfera de la aceste meciuri unde, spune el, oamenii stau împreună fără răutate și și-a reamintit că atunci când era copil simțea un disconfort când mergea la meciurile dintre Tottenham, echipa care la care a jucat ca junior, și Manchester United, echipa unde a debutat, dar a adăugat că fotbalul are o putere care îi lipsește rugby-ului.

"Fotbalul e așa de puternic deoarece contează așa de ult pentru oameni", a mai spus Beckham, care s-a declarat "ușurat" când cel mai mare dintre fiii săi, Brooklyn, i-a spus că nu mai dorește să joace fotbal.

În vârstă de 40 de ani, Beckham a jucat la Manchester United și Real Madrid, trecând pentru scurte perioade și la AC Milan, Paris Saint Germain și LA Galaxy. 

El a jucat de 115 ori în naționala Angliei, al cărei căpitan a fost timp de șase ani și a fost un super-star al fotbalului mondial, nu atât pentru valoarea sa, cât pentru charisma sa, simțul său comercial și pentru modul în care stăpânește arta publicității, împreună cu soția sa Victoria Beckham, o fostă cântăreață pop, acum implicată în industria modei. 

La ora actuală, Beckham este ambasador UNICEF și promovează în continuare fotbalul pentru cauze caritabile, dar este indignat de scandalul de corupție de la FIFA.

"Este așa o debandadă, că va lua timp ca să poată fi rezolvată. Când văd cum e tratat jocul pentru mine e devastator. E dezgustător.", a spus declarat Beckham la Radio Times.