A murit Gheorghe Gruia. Tricoul cu numărul 10 din naţionala de handbal va fi retras

Federaţia Română de Handbal a anunţat joi că va retrage din echipa naţională a României tricoul cu numărul 10, purtat de Gheorghe Gruia, care a decedat în Mexic.

"În luna ianuarie, în cadrul unei ceremonii speciale la meciul România-Finlanda de la Baia Mare, FRH va retrage definitiv tricoul cu numărul 10 din naţionala României", se arată pe site-ul Federaţiei Române de Handbal, informează Mediafax.

Gheorghe Gruia, fostul dublu campion mondial, a murit miercuri în Mexic, la vârsta de 75 de ani, în urma unui infarct miocardic.

Gheorghe Gruia a câştigat două titluri mondiale în 1964 şi 1970, cu naţionala României, medalia de bronz în 1967 şi opt titluri naţionale cu Steaua, alături de care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1968. De asemenea, el a fost golgheterul Jocurilor Olimpice din 1972, cu 37 de reuşite, turneu la care România a cucerit medalia de bronz.

Gheorghe Gruia a fost desemnat în 1992 cel mai bun handbalist al tuturor timpurilor, de către Federaţia Internaţională de Handbal.