Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens - în barajul de calificare pentru Challenge Cup

saracens_oyonnax.jpg

Saracens - Oyonnax pe Allianz Park din Londra
În Cupa Campionilor, Saracens au învins pe Oyonnax (cu Valentin Ursache și Horațiu Pungea în echipă) cu 55 - 13
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Campionii României la rugby, Timișoara Saracens, au câștigat grupa de calificare și vor juca în barajul pentru un loc în Cupa Challenge, competiția de club numărul 2 a Europei. Timișorenii au învins pe stadionul Dan Păltinișanu echipa Fiamme Oro Roma cu 35 - 14 și au punctaj maxim - 15 puncte din trei partide, nemaiputând pierde locul întâi chiar înaintea disputării ultimei runde.

Gazdele au obținut a treia victorie consecutivă cu punct de bonus ofensiv, marcând patru eseuri prin Paula Kinikinilau, Vasile Rus, Fonovai Tangimana și Brian Sefanaia, trei dintre ele transformate de mijlocașul la grămadă Valentin Calafeteanu, care a mai punctat de trei ori și din lovitură de pedeapsă. 

Italienii au replicat spre final prin două eseuri de penalizare transformate. Scor final Timișoara Saracens 35, Fiamme Oro 14. 

Timișorenii sunt virtual câștigători ai grupei, cu 15 puncte, fiind urmați de Mogliano (Italia) și Direito (Portugalia) cu câte două puncte și Royal Kituro (Belgia) cu un singur punct.

În ultimul meci se vor întâlni câștigătoarele celor două grupe, campioana Germaniei, Hedelberger Ruderklub și Timișoara Saracens pe terenul primei echipe pe data de 16 ianuarie.

Cele două echipe vor juca apoi o dublă manșă împotriva lui Calvisano sau altei echipe desmenate de federația italiană și Krasnîi Yar, campioana Rusiei. Câștigătoarele celor două baraje se vor califica pentru ediția 2016 - 2017 a Cupei Challenge. 

Între timp, în ediția de anul acesta a Cupei Challenge, Calvisano a suferit a patra înfrângere consecutivă, 7 - 59, la Londra în fața lui Harlequins, într-un meci în care a debutat mijlocașul la deschidere Florin Vlaicu, care a tranformat singurul eseu al echipei sale. 

De săptămâna viitoare se va alătura echipei italiene și fostul său partener de la CSM Olimpia și echipa națională, mijlocașul la grămadă, Florin Surugiu.

Enisei STM a fost și ea învinsă, 3 - 33 în fața lui Brive, după ce săptămâna trecută obținuse pe teren propriu în Siberia prima victorie în competițile europene, 10 - 7, în fața aceleiași echipe din Franța. Unul dintre cele cinci eseuri ale francezilor a fost marcat de centrul Atila Septar, fiul în vârstă de 19 ani al fostului internațional român Erdinci Septar.

În celelalte meciuri din Cupa Challenge, runda a patra, s-au înregistrat următoarele rezultate:

Gloucester 27 Worcester 13

Montpellier 23 Cardiff Blues 22

Grenoble 48 Agen 45 (6 -7 la eseuri!!!)

Edinburgh 18 London Irish 15

Sale Sharks (cu pilierul moldovean Vadim Cobîlaș) 31 Castres (fără pilierul Mihăiță Lazăr) 10

Zebre 25 La Rochelle 5

Pau 17 Newport Gwent Dragons 34

Newcastle Falcons 29 Connacht 5

În Cupa Campionilor au avut loc meciurile:

Northampton Saints 9 Racing Paris 9 (trei lovituri de pedeapsă transformate de Dan Carter)

Saracens (fără Cătălin Fercu) 55 Oyonnax (cu flankerul Valentin Ursache și pilierul Horațiu Pungea) 13 - campioana Angliei este neînvinsă în 10 meciuri - șase în Aviva Premiership și patru în Cupa Campionilor, singura echipă neînvinsă în acest sezon în marile ligi europene.

Bath 10 Wasps 36

Stade Francais 40 Benetton Treviso 14

Leinster 16 Toulon 20

Bordeaux Begles 33 Swansea Ospreys (cu pilierul moldovean Dmitri Arhip) 27

Llanelli Scarlets 6 Glasgow Warriors 9

Stade Toulousain 23 Ulster 25

Clermont Auvergne 42 Exeter Chiefs 10

Leicester Tigers 17 Munster 6