România, bronz la Campionatul Mondial de Handbal

neagu.jpg

Cristina Neagu.

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8). Este prima medalie de bronz şi prima medilie mondială după o pauză de 10 ani.

Marcatoarele echipei României au fost Neagu 10 goluri, Manea 4, Ardean-Elisei 3, Geiger 3, Vizitiu 3, Buceschi 2, Nechita 2, Szucs 1, Tănăsie 1, Marin 1, Perianu 1, iar pentru Polonia s-a remarcat Achruk, cu 6 reușite.

MVP-ul finalei mici a fost Cristina Neagu.

Polonia a fost condusă de pe banca tehnică de danezul Kim Rasmussen, care este și antrenorul campioanei României, CSM București.

Bronzul de astăzi vine la 10 ani distanţă de la argintul obţinut în 2005, în finala de atunci româncele fiind învinse de Rusia (scor 23-28).

Medalia de bronz cucerită de România este prima din istoria participărilor sale la Campionatul Mondial, după cinci finale mici jucate în competiție, anterior având o medalie de aur (1962) și două de argint (1973 și 2005).

Obiectivul României la acest CM a fost clasarea pe unul din primele opt locuri.

La ediția precedentă, când titlul mondial a fost cucerit de Brazilia, România s-a clasat pe locul 10.

Cristina Neagu: 2015, anul meu

Jucătoarea Cristina Neagu s-a declarat foarte fericită păentru obţinerea medaliei. "Este o mare performanţă pentru handbalul românesc. La început obiectivul era să intrăm pe locurile pentru turneele preolimpice şi sunt foarte fericită că am luat medalie. Le mulţumesc oamenilor care au fost în tribună şi celor care ne-au susţinut din faţa televizoarelor. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat ca 2015 să fie anul meu", a spus Neagu la Dolce Sport.

La rândul ei, Paula Ungureanu, portarul echipei, spune  că a crezut că naţionala României poate câştiga o medalie la Campionatul Mondial de handbal. Cel mai frumos meci de la acest Mondial a fost cel din optimi, cu Brazilia, s-a confesat Paula Ungureanu tot la Dolce Sport.

Pivotul Oana Manea spune că unitatea grupului a făcut ca România să câştige o medalie la Campionatul Mondial din Danemarca, după ce "tricolorele" s-au impus, scor 31-22, în finala mică susţinută în compania Poloniei.

"Când am plecat la Campionatul Mondial nu ne gândeam că vom lua medalie. Ne-am unit şi am demonstrat că putem ajunge departe. Unitatea grupului a contat cel mai mult. Cel mai greu moment la acest Campionat Mondial a fost meciul cu Norvegia din semifinale, deoarece eu cred că noi trebuia să jucăm finala", a declarat Oana Manea la Dolcesport.

 

Elisabeta Lipă: Fetele meritau mai mult, pentru mine sunt campioane

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat duminică, pentru agenţia Mediafax, că fetele meritau mai mult, iar în opinia sa "sunt campioane".

"Ca sportive, fetele acestea, nu că vorbim de medalia de bronz, meritau mai mult, pentru mine sunt campioane. Doamne, cum au luptat cu Norvegia, cum s-au dăruit, pentru mine sunt campioane, clar. Nu am avut emoții nicio clipă în lupta pentru această medalie, s-a văzut de la început că au stat foarte bine cu psihicul, cu moralul, au fost încrezătoare, iar faptul că se văd ca o echipă adevărată, se cunosc una pe cealaltă a făcut să înflorească de la minut la minut", a spus Elisabeta Lipă.