Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Horia Tecău, desemnat campion mondial la dublu pe 2015

horia_tecau_desemnat_campion_mondial_la_dublu_pe_2015.jpg

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer (Foto: Reuters/Tony O'Brien)
Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer (Foto: Reuters/Tony O'Brien)

Jucătorul român de tenis Horia Tecău a fost desemnat campion mondial la dublu pe 2015 alături de olandezul Jean-Julien Rojer. Anunţul a fost făcut de federaţia internaţională de profil.

Perechea româno-olandeză Horia Tecău-Jean-Julien Rojer a câştigat anul acesta primul ei titlu de Grand Slam, la Wimbledon.

Cei doi s-au impus de asemenea în Turneul Campionilor de la Londra şi în Turneul de la Rotterdam.

"Este ceea ce am visat şi reprezintă o mare motivaţie pentru a merge mai departe şi a încerca să ne forţăm din nou limitele", spune Tecău.

La dublu feminin au fost desemnate campioane mondiale jucătoarea elveţiană Martina Hingis şi sportiva indiană Sania Mirza. Cele două au câştigat împreună două titluri de Grand Slam, la Wimbledon şi US Open, impunându-se totodată în alte şapte turnee.

La simplu feminin, titlul din acest an îi revine jucătoarei americane Serena Williams, liderul clasamentului WTA, care a câştigat în 2015 trei turnee de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon).

La simplu masculin, titlul de campion mondial îi revine în 2015 lui Novak Djokovic, numărul unu ATP, care a stabilit un nou record personal anul acesta, reuşind să câştige 11 turnee ATP, între care trei de Grand Slam: Australian Open, Wimbledon şi US Open.