Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Saracens suferă prima înfrângere în acest sezon

jamie_roberts.jpg

Harlequins - Saracens
Centrul Jamie Roberts de la Harlequins este placat de Billy Vunipola și Owen Farrell de la Saracens
Sursa imaginii: 
Getty Images

Campionii Angliei și lideri ai clasamentului actual, Saracens au suferit prima înfrângere în acest sezon, 23 - 29 în fața rivalilor din Londra, Harlequins. În campionatul Franței la sfârșit de săptămână a fost pauză, dar în schimb au avut loc meciuri restante din cupele europene.

După opt victorii consective în Aviva Premiership, Saracens au trebuit să plece învinși de pe Stoop - stadionul Arlechinilor din sud vestul Londrei, într-un final dramatic în care au jucat ultimulsfert de oră în 14.

În minutul 65 pilierul Rhys Gill a fost eliminat de pe teren pentru un placaj periculos la scorul de 23 - 18 pentru Saracens, iar Harlequins au profitat și au marcat de două ori din lovitură de pedeapsă prin Ben Botica, întorcând scorul la 24 - 23 în favoarea lor.

Sarazinii au încercat să arunce totul în joc pentru a obține victoria, dar în ultimul minut de joc au pierdut balonul în 22-ul advers și la capătul acțiunii de contra-atac linia a doua australian, James Horwill, a marcat un eseu care a consfințit victoria Harlequins, 29 - 23, și primul eșec în această toamnă al Saracens.

Urmăritorii campionilor au profitat și s-au apropiat în clasament, Exeter Chiefs au în vins cu 19 - 10 pep Gloucester Rugby, în timp ce Leicester Tigers au învins de o manieră dramatică de Northampton Saints cu 30 - 27, printr-o lovitură de pedeapsă transformată în ultimul minut de mijlocașul lor la deschidere, Freddie Burns. 

Wasps au învins pe Worcester Warriors cu 32 - 22, în timp ce în derbiul codașelor au învins London Irish cu 20 - 15 pe Newcastle Falcons predându-le lanterna roșie.

În clasamentul Aviva Premiership după nouă runde pe primul loc rămân în continuare Saracens cu 37 de puncte, urmați de Exeter cu 34, Harlequins 31 și Leicester 29.   

Parizienii excelează

Echipele franceze din TOP14 - prima ligă - au pauză până la sfârșitul lunii și unele dintre ele au recuperat meciurile restante din cupele europene din prima rundă, amânate din cauza atentatelor teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015.

În Cupa Campionilor, liderii TOP14, Racing 92 Paris, au învins cu 34 - 10 pe Glasgow Warriors, camponii Guinness Pro 12, liga celto-italiană, cu punct de bonus, toate patru eseurile fiinda marcate de înaintași, dintre care câte unul de fiecare component al liniei I. 

Și cealaltă echipă pariziană, Stade Francais, a obținut victorie cu bonus, 27 - 7, în fața irlandezilor de la Munster, deși au jucat jumătate de meci în 14, ca urmare a eliminării lui Josia Raisuque care și-a băgat degetele în ochii unui adversar.

Viceliderii TOP14, Clermont Auvergne au obținut și ei o victorie confortabilă, 28 - 10 în deplasare în fața lui Bordeaux Begles, iar campionii en titre ai Europei, Toulon au depășit la limită, 12 - 9, pe Bath Rugby.

Cea mai spectacuoasă revenire de scor din istoria cupelor europene a avut loc în meciul Oyonnax - Ulster, când nord irlandezii au câștigat cu 24 - 23 prntr-o lovitură de pedeapsă în minutul 77, ei fiind conduși la pauză cu 23 - 0.

În Challenge Cup (competiția numărul 2 a Europei) Castres Olympique (cu pilierul Mihăiță Lazăr în teren) au învins în deplasare cu 30 - 21 și punct de bonus pe Pau.

În Guinness Pro 12, liderii de la Llanelli Scarlets au câștigat derbiul cu Connacht, 21 - 19, în timp ce irlandezii de la Leinster au trecut pe locul al doilea după victoria cu 22 - 9 în deplasare în fața lui Sawnsea Ospreys, în timp ce Edinburgh au învins pe Benetton Treviso cu 28 - 13.

Români în Italia

În derbiul Eccelenza - campionatul Italiei - liderii, Calvisano, au învins pe campionii de anul trecut, Rovigo, cu 15 - 9, mijlocașul la deschidere Florin Vlaicu marcând cinci puncte din transformare și lovitură de pedeapsă, într-un meci în care a debutat și mijlocașul la grămadă, Florin Surugiu. 

Aquila, cu centrul Denis Perju și pilierul Vlad Bădălicescu în echipă, continuă să fie pe ultimul loc, cu un singur punct, după înfrângerea , 9 - 35, în fața lui Lazio.

Sătpămâna viitoare are loc runda a cincea în Cupa Campionilor și în Cupa Challenge, precum și ultima rundă din grupele preliminare ale competiției de calificare pentru Cupa Challenge ediția 2016 - 2017. 

Campionii României, Timișoara Saracens întâlnesc în deplasare pe Heidelberger Ruderklub. Timișorenii sunt deja calificați în semifinale unde vor întâlni într-o dublă manșă fie pe Krasnîi Yar, campionii Rusiei, fie pe Calvisano sau altă echipă desemnată de Federația Italiană de Rugby, pentru un loc în ediția viitoare a Cupei Challenge.