Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bucurie şi tristeţe la Sydney

Mergea şi Bopanna vor juca finala de dublu la Sydney, în timp ce Simona Halep părăseşte competiţia de 250 de puncte chiar înainte de ultimul act.

Simona Halep, lcul 2 mondial şi principală favorită la Sydney, a ratat calificarea în finala turneului, fiind învinsă, vineri, cu scorul de 7-6 (5), 4-6, 6-3, de rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 25 WTA.

Partida din semifinale a început joi, când a fost întreruptă din cauza ploii la scorul de 5-4 pentru Halep, după 42 de minute. Sportiva română ar fi putut câştiga primul set, vineri, când a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei. Kuzneţova a egalat la 5 şi apoi s-a impus în tie-break-ul primului set, în care Halep nu şi-a fructificat niciodată serviciul, în timp ce rusoaica a reuşit o dată.

Setul al doilea a început cu trei break-uri consecutive, dintre care două i-au aparţinut Simonei Halep. Cele două jucătoare şi-au făcut apoi serviciul, astfel că Halep a egalat la seturi, după 6-4.

Kuzneţova a fost mai agresivă şi mai concentrată în setul decisiv, reuşind un break în ghemul al şaselea, suficient pentru a câştiga setul şi meciul după două ore şi trei sferturi (timp total).

Simona a declarat că nu este foarte tristă că a fost eliminată în semifinale la turneul de la Sydney, subliniind că a jucat destul de bine, deşi nu s-a concentrat la fiecare punct, informează site-ul oficial al competiţiei.

"Svetlana Kuzneţova a jucat foarte bine, cu mult topspin. Eu am încercat să-mi fac jocul, să fac un meci bun înainte de Australian Open. Sunt bine. Cred că am jucat destul de bine. Dar nu am fost concentrată la fiecare punct. Nu sunt foarte tristă că am pierdut, dar sunt dezamăgită", a afirmat Halep.

Calificarea în semifinale este recompensată la turneul de categorie Premier de la Sydney cu un premiu de 36.600 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

Următoarea competiţie la care va participa Simona Halep este Australian Open, primul Grand Slam al anului, care va începe luni.

Pe de altă parte, Florin Mergea şi coechipierul său, indianul Rohan Bopanna s-au calificat în finala turneului de la Sydney.

Cei doi au învins, vineri, cu scorul de 7-6 (8), 6-4, cuplul Thomaz Bellucci/Leonardo Mayer (Brazilia/Argentina).

În faza următoare, Mergea şi Bopanna vor da piept cu Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia).

Mergea şi Bopanna vor disputa a şasea finală de când joacă în echipă, ei având în palmares două titluri, la Stuttgart şi Madrid, anul trecut.