Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Surpriză la Australian Open: Simona Halep, eliminată în primul tur

halep_nervoasa.jpg

Image source: 
REUTERS/Jason Reed

Simona Halep a părăsit din primul tur turneul din Australia. Românca a fost învinsă cu 2-0 la seturi de chinezoaica Shuai Zhang.

Situată pe locul 2 în clasamentul WTA şi cap de serie numărul 2 al primului Grand Slam al anului, Simona Halep a fost eliminată surprinzător în primul tur al Australian Open.

Constănțeanca a fost învinsă, cu scorul de 6-4, 6-3, de chinezoaica Shuai Zhang, locul 133 WTA, sportivă venită din calificări.

Halep a fost dominată în cea mai mare parte a meciului de Zhang, care a jucat foarte agresiv și a condus aproape în permanență jocul.

Cele două se mai întâlniseră o singură dată, în 2012, la Indian Wells, în primul tur, când românca se impusese ușor, scor 6-1, 6-1.

Zhang, care va împlini 27 de ani la 21 ianuarie, a trecut pentru prima dată în carieră în turul al doilea al unui Grand Slam, după ce a fost eliminată de fiecare dată în această fază la precedentele 14 prezenţe.

Pentru prezenţa pe tabloul principal, Simona Halep va primi 10 puncte WTA şi un premiu de 34.500 de dolari australieni (aproape 22.000 de euro).