Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fed Cup: România pierde ultimul meci și ratează calificarea în semifinale

România a ratat o șansă istorică de a ajunge în semifinalele FedCup. Componentele echipei de tenis feminin au pierdut turneul de calificare desfășurat la Cluj în fața Cehiei, echipa care deține trofeul FedCup. Jucătoarele românce au fost susținute de peste 7.000 de spectatori.

Sala Polivalentă din Cluj a devenit un adevărat templu al tenisului. Timp de două zile, peste 7.000 de oameni le-au încurajat permanent pe componentele echipei naționale. Însă, în cele din urmă, jucătoarele din Cehia au reușit să se impună cu scorul general de 3-2. Vedeta echipei României, Simona Halep, a reușit o victorie și o înfrângere. Ea și-a exprimat regretul că nu a reușit să obțină calificarea.

”Sunt bucuroasă că am putut să vin să joc aici,  însă sper că nu am dezamăgit prea mult. Mi-am dorit foarte mult să câștig astăzi, dar nu am reușit. Am fst foarte aproape, din nou. De o perioadă nu mai reușesc să închei meciurile, dar se întâmplă și trebuie să merg mai departe”, a spus Simona Halep la Cluj.

Cea mai bună jucătoare a Cehiei a fost Karolina Pliskova. Ea a câștigat ambele meciuri de simplu și a contribuit semnificativ și la victoria Cehiei în meciul de dublu. Karolina Pliskova a mărturisit că i-a fost greu să o învingă pe Simona Halep

”Așa e jocul meu, trebuie să joc agresiv. Nu pot fugi ca ea. Trebuie să servesc bine si să fiu agresivă. Ea depune foarte mult effort, așa că trebuie să am răbdare și să fiu agresivă. Nu poți învinge după primele puncte, așa că trebuie să lupți până la capăt să ajungi la diferențe de trei sau patru puncte, ca să învingi”, a declarat Pliskova.

Cehia va merge mai departe în semifinalele competiției, în timp ce România a ajuns la capătul unui parcurs spectaculos, care a dus-o din al treilea eșalon valoric până în elita tenisului feminin. Spectatorii clujeni speră ca jucătoarele românce să revină cât mai curând în Sala Polivalentă și să continue să apere culorile României cu aceeași dăruire cu care au făcut-o și în aceste zile.

 
Material realizat de Bianca Pădurean