Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cupa Europeană a Națiunilor: Stejarii înving Spania la Madrid, 21 - 18

romania_spania.jpg

Sfârșitul meciului România - Spania
România a obținut o victorie la limită după un meci extrem de echilibrat
Image source: 
www.frr.ro

În runda a doua retur a Cupei Europei pe Națiuni divizia 1A la rugby echipa României - Stejarii - a învins Spania - Leii - la Madrid cu scorul 21 - 18, după un meci extrem de echilibrat. Partida s-a jucat pe un  teren desfundat de ploaie care și-a pus amprenta pe acest joc. 

Spaniolii au dominat primele 20 de minute și au condus cu 6 - 0 prin cele două penalități ale centrului Brad Linklater. 

Stjearii au revenit și au avut o scurtă perioadă de dominare care s-a soldat cu un eseu marcat de căpitanul Mihai Macovei, după o acțiune pe partea dreaptă a fundașului Cătălin Fercu și a aripii Adrian Apostol. 

Leii au terminat mai bine prima parte, aripa Sebastien Ascarat marcând în colț în stânga după un placaj ratat al adversarului său direct, Adrian Apostol: Spania 13 România 5.

După pauză Stejarii aurevenit în atac și au marcat destul de rapid un eseu pe înaintare prin linia a II-a Valentin Popârlan, de departe cel mai bun jucător de pe teren sâmbătă, transformat de mijlocașul la deschidere Florin Vlaicu, care imediat după aceea a transformat o penalitate aducându-și echipa pentru prima oară în avantaj Spania 13 România 15.

Spaniolii au revenit în atac și același Ascarat a finalizat în colț o acțune de atac fluentă pe liniile dinapoi cu fundașul intercalat.

Au urmat 10 minute foarte bune ale Stejarilor care au marcat de două ori din lovitură de pedeapsă prin Vlaicu, iar finalul a aparținut Leilor, dar România s-a apărat foarte exact și rezultatul final a fost Spania 18 România 21.

Stejarii au folosit următorul lot:

1. Constantin Pristaviță (Baia Mare)

2. Otar Turashvili (Colomiers)

3. Paul Rusu (Baia Mare)

4. Johan Van Heerden (Baia Mare)

5. Valentin Popârlan (Timișoara Saracens)

6. Vlad Nistor (Castres)

7. Mihai Macovei (Colomiers) - căpitan

8. Stelian Burcea (Timișoara Saracens)

9. Tudorel Bratu (Dinamo)

10. Florin Vlaicu (Calvisano)

11. Stephen Shennan (Timișoara Saracens)

12. Florin Ioniță (Steaua)

13. Paula Kinikinilau (Timișoara Saracens)

14. Adrian Apostol (Baia Mare)

15. Cătălin Fercu (Saracens)

------------------------------------------------------------------

16. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens)

17. Mihai Dico (Baia Mare)

18. Silviu Vasiliu (Steaua)

19. Marius Antonescu (Tarbes)

20. Andrei Gorcioaia (Valence d'Agen)

21. Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens)

22. Ovidiu Melniciuc (Cluj)

23. Sabin Strătilă (Steaua)

În celelalte meciuri Rusia a învins Germania cu 46 - 20 la Soci, în timp ce Georgia a trecut de Portugalia la Lisabona cu 29 - 3, ambele câștigătoare înregistrând și bonusul ofensiv.

După șapte runde Georgia conduce în clasament cu 31 de puncte, urmată de România cu 24, Rusia 22, Spania 15, Portugalia 5 și Germania 1. 

Meciul următor al Stejarilor va avea loc pe 27 februarie cu Rusia și se va desfășura la Iași.

Franța - a doua victorie

În Turneul celor Șase Națiuni în runda a doua Franța a obținut a doua victorie la limită pe teren propriu, 10 - 9 în fața Irlandei, după 23 - 21 săptămâna trecută contra Italiei. 

A fost un meci cu două jumătăți contrastante, o primă parte dominată net de Irlanda care conducea cu 9 - 3 la pauză (3 - 1 la lovituri de pedeapsă în duelul mijlocașilor la deschidere, Jonny Sexton și Jules Plisson), și o a doua parte dominată și mai categoric de Franța, care însă nu a reușit să întoarcă rezultatul decât cu 10 minute înainte de final când după o serie de grămezi la cinci metri de butul irlandez mijlocașul la grămadă Maxime Machenaud l-a deschis rapid pe fundașul Maxime Medard care a intrat în terenul de țintă unde a culcat balonul, iar Plisson a transformat cu ușurință: Franța 10 Irlanda 9, scor final. 

Și cel de-al doilea meci al rundei a fost foarte echilibrat, Țara Galilor învingând Scoția la Cardiff cu 27 - 23, după ce scoțienii conduceau la pauză ci 13 - 10. 

În al treilea și ultimul meci al rundei Italia joacă la Roma duminică cu Anglia.  

În Campionatul Americilor, runda a doua, Brazilia 29 Uruguay 33, Argentina 52 Chile 15, Statele Unite 30 Canada 22. În clasament conduce Argentina cu 8 puncte urnată de Satele Unite 7, Canada și Uruguay 5, Chile 4, Brazilia 2.