Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep, pusă la respect de o necunoscută

simona_halep_pusa_respect_necunoscuta.jpg

Simona Halep (Foto: Reuters/Jason Reed/arhivă)
Simona Halep (Foto: Reuters/Jason Reed/arhivă)

Simona Halep înregistrează un nou eşec: ocupanta locului patru mondial a fost eliminată la turneul de tenis de la Doha. Constănţeanca a pierdut în faţa unei jucătoare ruse practic anonime, situate pe locul 118 WTA.

Simona Halep a cedat în turul al doilea de la Doha cu scorul de 7-6, 4-6, 1-6, în faţa rusoaicei Elena Vesnina. Românca a pierdut în două ore şi 21 de minute de joc.

Numărul patru WTA a servit pe durata partidei trei aşi şi a făcut şase duble greşeli. Constănţeanca a arătat deficienţe la serviciu, pe care l-a pierdut de opt ori.

Simona Halep nu avea nici un punct de apărat în clasamentul WTA, la Doha. Este însă a treia oară consecutiv când românca este eliminată după primul meci în cadrul unui turneu, după Australian Open şi Dubai.

Vestea bună a venit însă de la Monica Niculescu (locul 37 WTA), care s-a calificat în turul al treilea, după ce a câştigat meciul împotriva sportivei sârbe Jelena Jankovici (locul 20 WTA), scor 3-6, 6-4, 7-5.

Pentru victoria obţinută, românca va primi 105 puncte în clasamentul WTA şi aproape 30 de mii de dolari. În optimi, Monica Niculescu o va întâlni pe Agnieszka Radwanska (Polonia, locul 3 WTA).

Turneul de la Doha (Qatar), de categorie Premier 5 (900 de puncte pentru campioană), este dotat cu premii totale în valoare de 2,8 milioane de dolari.