Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stejarii urcă pe poziția a 16-a în clasamentul World Rugby

romania_rusia.jpg

Stejarii după meciul cu Rusia
Stejarii au urcat din nou în clasamentul World Rugby
Sursa imaginii: 
www.frr.ro

Echipa României ("Stejarii") a urcat pe poziția a 16-a în clasamentul World Rugby în urma victoriei cu 30 - 0 în fața Rusiei în Cupa Europeană a Națiunilor (CEN) divizia 1A, făcând rocadă cu echipa Statelor Unite care a pierdut în deplasare cu 23 - 24 în fața Braziliei în Campionatul Americilor. Cealaltă ascensiune notabilă este cea a Scoției urcată pe poziția a 9-a ca urmare a victoriei în deplasare, 36 - 20, în fața Italiei. 

Stejarii și-au reluat ascensiunea, treaptă cu treaptă, după ce în toamna trecută căzuseră pe poziția a 18-a înaintea Cupei Mondiale din Anglia. Victoria în fața Canadei, 17 - 15, i-a propulsat pe poziția a 17-a, iar acum au mai urcat o treaptă.

Acest lucru a fost posibil însă nu doar prin victoria împotriva Rusiei, ci și prin rezultatul senzațional al brazilienilor (locul 42 în clasamentul World Rugby, acum au urcat pe 38) care au învins o echipă americană, privată ce-i drept de aportul jucătorilor săi care evoluează la cluburile din Europa, dar victoria constituie de departe cea mai mare performanță din istoria rugby-ului din Brazilia, sport care încearcă să iasă din umbra fotbalului.

Victoria scoțienilor împotriva italienilor i-a făcut să avanseze două poziții și i-a trimis pe Azzuri pe locul 14, Georgia avansând pe poziția a 13-a. 

Celelalte rezultate din Turneul celor Șase Națiuni, Țara Galilor 19 Franța 10 și Anglia 21 Irlanda 10 nu au avut efect asupra clasamentului, unde primele trei poziții sunt deținute de giganții emisferei sudice - Noua Zeelandă, Australia și Africa de Sud, cea mai bine plasată echipă din emisfera nordică fiind Țara Galilor pe locul al patrulea.

Stejarii mai au două meciuri în acest sezon de primăvară, în CEN 1A, cu Germania la Iași pe 12 martie și cu Georgia la Tbilisi pe 19 martie.

O victorie la 15 puncte sau peste a Stejarilor i-ar propulsa peste Lelos pe poziția a 14-a, dar cea mai recentă victorie a României împotriva Georgiei datează din 2010 la București, iar ultima victorie în deplasare a Stejarilor la Tbilisi datează din 2003.

Echipa Republicii Moldova - Haiducii - rămâne pe locul 32 înaintea celor trei meciuri din CEN divizia 1B, cu Belgia pe 12 martie, cu Olanda pe 19 martie - ambele la Chișinău, și cu Ucraina pe 15 mai la Odesa.