Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Steaua cu un pas în finala Cupei Ligii

Steaua este cu un pas în finala cupei Ligii la fotbal, după ce roș-albaștrii au învins cu unu la zero la Pitești pe Astra Giurgiu în turul semifinalelor competiției.

”Am făcut cel mai bun meci de când sunt eu la Astra” – declară la Dolce Sport antrenorul Marius Șumudică. El spune că preferă să piardă calificarea în finala întrecerii, dar să obțină în schimb un rezultat favorabil peste câteva zile. Cele două echipe se vor întâlni din nou duminică în play-off-ul ligii întâi, tot la Pitești.

Deținătoarea trofeului a eliminat formația giurgiuveană în penultima rundă a ediției de anul trecut, după trei la zero acasă și zero la doi în deplasare.

*

ASA Târgu mureș are un nou antrenor. Locul demisionarului Petre Grigoraș a fost luat de George Ciorceri în vârstă de 60 de ani.

La ultima prezență în Liga I, tehnicianul a făcut parte din staff-ul lui Eugen Trică la Cfr Cluj.

Fostul jucător al grupării la care evoluează Adrian Mutu a mai pregătit în cariera sa de antrenor formații ca Poli Timișoara, Unirea Alba Iulia și FC Brașov, în calitate de director tehnic.

*

Aproape cinci sute de sportivi care au participat la Jocurile europene din Baku ar fi consumat Meldonium, substanța interzisă care a dus la suspendarea jucătoarei de tenis Maria Șarapova.

Potrivit unei reviste britanice de specialitate, 490 de sportivi de la competiția de anul trecut din capitala azeră ar fi utilizat acceași substanță declarată anul acesta ilegală.

Meldonium se află la baza unui medicament ce protejează celulele cardiace, vândut doar în țările din Europa de Est.

Potrivit cercetătorilor, studiile făcute pe animale arată că substanța respectivă reduce gradul de oboseală.

Revenind la Maria Șarapova, este imposibil ca ea să nu fi știut de introducerea produsului pe lista neagră de la întâi ianuarie – scrie presa britanică. Agenția Mondială Antidoping a prevenit sportivii de mai multe ori în privința noii liste cu substanțe interzise, între trei și 29 decembrie.

*

Ion Țiriac anunță că va vinde turneul ATP de la București. Omul de afaceri este nemulțumit că întrecerea nu se va mai disputa pe terenul central de la arenele BNR, din cauză că nu are avizul Inspectoratului pentru situații de urgență. Competiția se va juca pe terenurile secundare. ”Nu pot să-mi bat joc de numele meu” – spune magnatul.

Ultima ediție a turneului BRD Năstase Țiriac Trophy va avea loc între 16 și 24 aprilie. Principalul favorit va fi croatul Ivo Karlovici, numărul 34 mondial.

Biletele vor costa între 20 și 75 de lei.