Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stejarii înving Germania, Haiducii pierd în fața Belgiei

romania_germania.jpg

România - Germania
Stejarii au obținut cea mai categorică victorie în această ediție a Cupei Europene a Națiunilor
Image source: 
www.frr.ro

Echipa de Rugby a României, Stejarii, a învins Germania cu 61 - 7 în runda a noua a Cupei Europene a Națiunilor (CEN) divizia 1 A, în timp ce Georgia a învins în deplasare Rusia cu 24 - 7. În divizia 1B Belgia a învins Moldova la Chișinău cu 10 - 9 și a promovat în 1A. 

Stejarii s-au impus cu ușurință pe stadionul Ion Alexandrescu din Iași, marcând opt eseuri față de numai unul al germanilor, printre care un hat-trick al centrului exterior Paula Kinikinilau.

Cu acest prilej, flankerul Ovidiu Tonița a jucat ultimul său meci în echipa națională - al 73-lea, la 16 ani după debutul său, marcând cu acest prilej și un eseu. 

Victoria Stejarilor nu a avut însă un efect în clasament, unde lidera Georgia și-a asigurat victoria în ediția 2016 a CEN, prin victoria clară, 24 - 7, în fața Rusiei la Soci. 

Înaintea ultimei runde Georgia are un punct avans în fața României în clasament, iar meciul direct între cele două echipe de la Tbilisi de sâmbătă 19 martie va decide echipa clasată pe primul loc, în joc fiind și Cupa Antim Ivireanul care se acordă anual câștigătoarei acestui meci între cele două echipe naționale.

În cel de-al treilea meci al rundei ai noua Spania a învins Portugalia cu 39 - 7.

La Chișinău pe Stadionul Dinamo, pe un teren execrabil, Moldova - Haiducii - a ieșit din lupta pentru promovare în fața Belgiei - Diavolii Negri, care a învins cu 10 - 9, marcând un eseu transformat cuultima acțiune a meciului. 

Haiducii, care au beneficiat de aportul tuturor jucătorilor care evoluează în străinătate au marcat de trei ori din lovitură de pedeapsă prin mijlocașul la deschidere Mihai Golubenco și a dominat pe înaintare, dar nu a reușit să-și fructifice superioritatea.

Diavolii Negri au acum 14 puncte avans față de Moldova și 15 față de Ucraina și nu mai pot pierde, practic, promovarea în divizia 1A, de unde au retrogradat cu doar doi ani în urmă. 

În derby-ul celei de-a patra runde a Turneului Celor Șase Națiuni Anglia a învins Țara Galilor cu 25 - 21, deși galezii au marcat trei eseuri față e doar unul al englezilor, dar au fost dominați aproape 65 de minute.

Anglia are șansa sa câștige Marele Șlem dacă învinge Franța la Paris sâmbăta viitoare în ultima rundă.

În primul meci al celei de-a patra runde a Turneului celor Șase Națiuni Irlanda a învins Italia cu 58 - 15, marcând nouă eseuri, record pentru echipa trifoiului în acest turneu.