Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Hagi, cel mai bun antrenor din Liga I

Gheorghe Hagi a fost declarat cel mai bun antrenor al sezonului regulat al Ligii I de fotbal. Potrivit LPF, echipa sa, FC Viitorul Constanța, a avut cea mai bună ofensivă a campionatului şi de multe ori cel mai frumos joc.

De altfel, din echipa sezonului regulat fac parte nu mai puţin de patru jucători de la formaţia antrenată de Hagi. În schimb, Steaua are un singur reprezentant în cea mai bună echipă a primelor 26 de etape. Pe lista LPF se regăsesc între alţii portarul Astrei Giurgiu, Silviu Lung junior, fundaşul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Cristi Săpunaru, mijlocaşul Nicolae Stanciu de la Steaua şi atacantul Florin Tănase de la FC Viitorul.​

Petrolul fără antrenor

Constantin Schumacher nu mai este antrenorul formației Petrolul Ploiești. Tehnicianul și clubul prahovean au pus capăt contractului pe cale amiabilă, potrivit site-ului oficial al ultimei clasate din Liga I. Favoriți pentru postul de antrenor sunt Dorinel Munteanu și Ion Marin, informează sport.ro. Petrolul are șanse minime să evite retrogradarea, ultima sa victorie având loc în noiembrie anul trecut.

 

Dan Petrescu la Nottingham Forest?

Dan Petrescu ar putea ajunge în Anglia. Potrivit presei britanice tehnicianul român e dorit de gruparea Nottingham Forest, care tocmai și-a concediat antrenorul. Formația engleză se află pe locul 14 în Liga secundă și nu are prea multe șanse de a promova în Premier League. Dan Petrescu a jucat în Anglia la Chelsea Londra, Bradford City, Sheffield și Southampton. El antrenează în prezent în campionatul din China.

 

”Cruciada” împotriva dopajului

Fața atletismului se va schimba radical peste un an, declară președintele Federației Internaționale de profil, Sebastian Coe. El recunoaște că provocarea cea mai mare din cariera sa este ”cruciada” pe care o duce împotriva dopajului. Britanicul face aceste declarații după ce federația mondială a anunțat că menține suspendarea Rusiei pentru numeroasele încălcări ale regulamentului antidoping.