Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Le cer scuze românilor!" Declaraţie surpriză la Indian Wells

Simona Halep nu și-a putut apăra titlul cucerit anul trecut in California . Ea a fost învinsă, la Indian Wells, în sferturile de finală, în două seturi, 4-6, 3-6, de Serena Williams, favorita principală a întrecerii și liderul ierarhiei mondiale. 

"Le cer scuze românilor! Au fost mulţi azi aici şi le cer scuze pentru că am învins-o pe Simona. Ea este o jucătoare valoroasă, care ştie când să fie periculoasă, dar eu am încercat să fiu mai bună azi", a spus liderul mondial WTA, care nu are rival în circuitul de tenis feminin.

Doar o oră și 9 minute a rezistat Simona pe teren în faţa Serenei. Americanca a avut 28 de lovituri direct câștigătoare, față de doar 9 Simona, și a înnchis partida cu un as (al șaptelea).

"Serena a jucat foarte bine astăzi. Am făcut cel mai bun turneu în acest an, deci e bine. Am avut meciuri bune, mă simt bine, mi-am regăsit ritmul. Sunt sănătoasă, ceea ce este foarte important. Vreau doar să muncesc pentru a fi mai bună", a declarat Halep, conform presei americane.

Simona Halep rămâne pe locul 5 WTA, după ce Petra Kvitova, care o putea întrece în clasament, a pierdut, scor 2-6, 6-7 (3), în faţa polonezei Agnieszka Radwanska, tot în sferturi.

Următorul turneu la carea va participa Simona Halep va fi cel de la Miami (22 martie-2 aprilie), tot din categoria Premier Mandatory. La ediţia trecută, românca a ajuns în semifinale, fază în care a fost învinsă tot de Serena Williams.