Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România-Spania 0-0

România a obținut un rezultat bun în amicalul de duminică seara de la Cluj împotriva Spaniei, campioana europeană en titre, scor final 0-0, după un joc în care a dovedit multă determinare atât în apărare cât și în atac. Partida a fost un test important înaintea turneului final european din iunie, acolo unde naționala noastră urmează să întâlnească Franța, chiar în meciul inaugural.

Prestația echipei a fost apreciată de altfel de presa franceză: ”Echipa României știe mai mult decât să se apere”, scrie France Football, care remarcă faptul că românii au trimis 8 șuturi pe poartă, față de doar două ale spaniolilor, dar și evoluțiile lui Nicușor Stanciu și Adrian Popa

Și L'Equipe are cuvinte de laudă la adresa lui Stanciu, avertizându-i totodată pe jucătorii Franței că le va fi greu să disloce formația română în meciul de deschidere de la Euro 2016.

"Faptul că am jucat cu o campioană europeană ne va ajuta mult. Putem fi acolo sus din nou, dar asta înseamnă muncă multă, fără efort și muncă, nu se poate obține performanță.  Ceea ce știu e că lista pentru Euro rămâne deschisă pentru toți", a spus după meci antrenorul  Anghel Iordanescu, la TVR.

"A fost o partidă dificilă pentru noi, România a pus presiune și și-a creat ocazii. România a fost foarte energică. Terenul a fost unul bun, iar atmosfera plăcută. Ne-am simțit bine. Dacă va juca așa cum a făcut-o în seara asta, România poate avea rezultate bune la Euro. Noi vrem să câștigăm turneul final", a declarat la rândul său Vicente Del Bosque, la Dolce Sport.

Echipa României este neînvinsă în ultimele 14 partide disputate. Ultima înfrângere a fost consemnată în iunie 2014, 1-2 în meciul amical cu Algeria.